Как да свържете два източника на светлина към един превключвател и да управлявате светлината с помощта на дистанционното управление?

Марат пита:
Здравейте. Като се има предвид: един светлинен превключвател, от който към тавана има три проводника: фаза, нула и земя.

Цел: свържете два източника на светлина (петна и висяща лампа), така че да можете да превключвате източника на светлина с помощта на дистанционното управление, плюс трябва да имате възможност да помрачите висящата лампа, която се състои от три LED лампи. Възможно ли е да направя това и ако да, какво оборудване мога да купя?

Благодаря.

Отговорът на въпроса:
Здравейте. Довършителната работа и възможността за добавяне на ред разбира се не?
Можете да управлявате две светлинни групи с дистанционното управление, като използвате двуканални радиорелета. Но с затъмняването е по-трудно, трябва или да положите проводниците към димера, или дори да промените конфигурацията на оборудването. Спомняте ли си, че LED лампите не са затъмнени адекватно от нито един димер? От друга страна, можете да използвате умни лампи и полилеи, такива се произвеждат от philips, xiaomi и други. Те са комбинирани в групи и затъмнени директно от телефона. Повече подробности в статията:https://electroexp.com/chto-takoe-umnye-lampy.html.
Зареждане...

4 коментара

 • Марат

  Благодаря за отговора, Александър.

  Говорейки за димера, имах предвид и дистанционно управление.

  Ако разбирам правилно, тогава на теория мога първо да разклоня окабеляването на две с помощта на двуканално реле и след това да окача този димер върху жицата, която отива към висящата лампа. Недостатъкът е, че ще има две дистанционни. И бих искал едно устройство, което комбинира двуканално реле и димер (който затъмнява само втория канал), но явно те не съществуват в природата. Бих искал да чуя вашия коментар.

  Отговарям
  • Admin

   Това е обикновен симисторен димер, но наличието на прекъсващ синусоиден превключвател е приятно. Обикновените LED лампи са слабо затъмнени, има специални "димируеми" LED лампи, вашият "LED", съдейки по описанието на тези. За да постигнете правилната настройка, можете да превключите този превключвател (подчертан на екрана).

   Да, разделите радио маркера на две групи, все още можете да погледнете към релето на wi-fi и да го контролирате от смартфони. Може би има, китайците правят всичко, все едно, такива устройства, колкото искате, и иначе - двустранна лента, която да ви помогне)

   Отговарям
  • Admin

   Успях да намеря интересно устройство на ALI! Изглежда като двуканален димер! Ако е така, тогава с негова помощ можете да управлявате две групи. В подобни продукти има и други опции и описанието дори обяснява нещо

   Отговарям
 • Марат

  Много благодаря! Сега е ясно какво да гледате)

  Отговарям

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *