Как да свържете две непрекъсваеми захранвания към една линия?

Алексей Александрович пита:
Ще съм благодарен за съвета.
Преди две години в селска къща беше инсталиран UPS с 2,2 KVA. UPS и централният електрически панел са инсталирани в къщата в различни помещения. Превключването на UPS с централния електрически панел на къщата се извършва с помощта на две трижилни медни проводници VVG 3x4. UPS запазва мощност за котелното (Gr1).

Реших да инсталирам допълнителен 5KVA UPS от друг производител. Искам да резервирам допълнителна група товари в къщата (нека я наречем Gr2): хладилник, осветление, някои контакти, ролетни щори на прозорците на къщата. Максималното натоварване на този UPS е до 4KW.

Искам да го инсталирам в същата стая като стария UPS.

Тоест, в моята стая ще бъдат инсталирани два UPS, които резервират различни групи потребители. Между тази стая и стаята с електрическия панел са положени два медни трижилни проводника VVG 3x4. Въпрос към експертите. Възможно ли е да превключите системата по такъв начин, че да се освободите от съществуващите два медни трижилни проводника VVG 3x4.

Благодаря за съвета..

Отговорът на въпроса:
Здравейте! Не. Невъзможно е. Точно така, 2 UPS-а не могат да бъдат включени паралелно (един от тях може да се претовари или изгори). Но в някои случаи можете да свържете просто успоредно помежду си, ако това е предвидено от дизайна на тези UPS. Посочете тази точка в инструкциите и за двете устройства. И как резервирате две различни групи на два проводника?
Зареждане...

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *