Как да свържете димер и превключвател на светлината, за да управлявате полилей и две лампи?

Добър ден) В къща в строеж преди година, електротехник направи окабеляване. Всички измазани, донесе красота. Започнахме сами да монтираме гнездата за превключватели. В една от стаите не можем да разберем принципа на свързване на светлината.

дадено:

  • Стена 1: точка под превключвателя.
  • Стена 2: точка под димера, 2 точки под светлините.
  • Таван: точка под полилея.

От всяка точка стърчи проводник за 3 проводника (бял, бяло-син, жълто-зелен), мощността идва само към превключвателя. Когато инсталирате конвенционален превключвател, лампата на тавана работи правилно. Какво трябва да купите и как да се свържете, така че независимо от превключвателя на полилей с един ключ, напрежението се прилага към димера. Вече е включен димер и са регулирани тела. Дори при набиране на мултицет, без звуков сигнал, някаква връзка се вижда между превключвателя и димерните точки в двойки бяло-бяло-синьо.

Схема за осветление на стаята

Зареждането ...

Един коментар

  • Admin

    Добре дошли! Необходимо ли е както лампите, така и полилеят да се включат заедно от превключвателя до пълна мощност и в същото време, ако превключвателят е изключен, яркостта на подсветката се регулира непрекъснато? Ако димерът е класически двуконечен, тогава просто трябва да свържете димера паралелно към превключвателя (схема 2). За да може полилеят да се включи директно от превключвателя, а лампите да се регулират, вижте диаграма 1.

    отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *