Как да определим, че съсед, който краде електричество, свързва нула към газовата тръба?

Имам една единствена газова тръба със моя съсед, той има проблеми с отоплението и той явно свързва нула с нашата обща газова тръба. Жена ми, когато миеше подовете, много се разтресе, когато случайно докосна стоманен гофриран маркуч от котела до газовата тръба. Съседът се кълне, че не е, но той вече имал проблеми с електронните мрежи. Кой е най-простият начин за определяне и фиксиране, когато напрежението се появи на газова тръба?

Зареждане...

2 коментара

  • Admin

    Здравейте! Може би не е нулата, която виси, а заземява, но не това е смисълът, може би това е как пести електроенергия. За да определя напрежението на тръбата, бих се опитал да го докосна с обикновена индикаторна отвертка (без батерии, които). За да наблюдавате постоянно това - можете да измерите напрежението между тръбата и нулата, ако има напрежение - поставете отвертка с единия край към батерията, а другия край до нула. Ако свети, има напрежение, а ако не свети, тогава не. Но това също не е добре.

    Отговарям
  • Зоя

    Може ли съсед да „открадне“ имейл. енергия, ако по-рано електромерите са стояли на една обща стена, но от противоположни страни. Китайски брояч. импулс, няма достъп до брояча, контролерът не кани при премахване. Как да бъдем? Имам 2-стаен апартамент, 2-ма души, единият от които идва само да пренощува (от 20.00 до 8.00) Има домакински уреди, не са използвали нагреватели, батерии (топло е навън), има топъл под, с обща използваема площ около 2 квадратни метра, с изключение на електронна поща чайник, ютия, прахосмукачка, сешоар, освежител и др. Получи се разписка за консумация на имейл. месечна енергия 1013 кВт. Много благодаря!

    Отговарям

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *