Как да осигурим електрическата безопасност в частна къща?

Прочетох много за TN-C системи и други и разбрах, че TN-C-S не може да се направи, защото уводен и брояч под печата, а след тях е невъзможно отделянето на PEN. Въпрос: какви максимални действия трябва да бъдат извършени, какъв тип превключващи устройства и джъмпери трябва да бъдат инсталирани, за да се гарантира електрическата безопасност в частна къща. Моята домашна мрежа - входен кабел от 2 до 10 мед влиза в ASU в къщата на VA 25A, след това Меркурий, след това фазовият проводник е 6 квадратни метра. на 6 еднополюсни АВ през гребен и проводник P нула с жица 6 квадратни метра. да шина P нула. PE шината е свързана към защитната верига с 10 kV проводник. под болта. Към него идват всички защитни проводници на контакти и щитът е заземен.

Зареждането ...

Един коментар

 • Admin

  След брояча е невъзможно отделянето, тъй като това е изпълнено с негативни последици. В случай на нулева загуба на точката на разделяне, фазовото напрежение ще се появи на корпусите на електрическите уреди. Освен това не можете да счупите заземителния проводник с машина и във вашия случай проводникът идва към машината и след това след измервателния уред го отделяте. В този случай, също в случай на повреда на машината или брояча, потенциалът за опасност за живота ще се появи на вашите електрически уреди.
  Ако заземяването не е осигурено във вашата захранваща мрежа, тогава е по-добре да не го използвате, тъй като то е опасно за живота.
  В TN-C-S мрежите заземяването може да се използва само ако линията е в нормално техническо състояние, осигурен е достатъчен брой повторени заземявания, самото заземяване отговаря на изискванията, а неутралният заземен проводник на PEN линията е устойчив на механични повреди. Ако нямате такава информация, съответно, да се направи случайно заземяване е изпълнено с негативни последици.
  Като опция можете да монтирате индивидуална заземителна верига - това е заземителната система TT. В този случай заземяващият контур работи отделно от мрежата и не се свързва към PEN захранващия кабел.
  Също така, от съображения за безопасност, трябва да се монтират устройства с остатъчен ток, но трябва да се има предвид, че при липса на работна земя те няма да защитят напълно от токов удар.

  отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *