Използване на трижилен кабел при окабеляване без заземяване

Артеми Зайцев пита:
Имаше нужда от апартамент, който да измери старите алуминиеви проводници, да постави брояч и щит. Къщата вече няма защитно заземяване, цялото окабеляване е двупроводно. След 6 години къщата ще бъде ремонтирана от електротехници, ще направим защитно заземяване на къщата.

Възможно ли е сега да се направи защитно заземяване в апартамента в нови търговски обекти и щита, свържете всичко и го свържете със земята след 6 години. Или да отделите трижилен кабел и да не свързвате третия проводник в гнезда?

 

Отговорът на въпроса:
Това е точно това, което ТРЯБВА да направиш. Поради факта, че съгласно PUE 7, системата за заземяване TN-C или TN-CS трябва да се използва във всички сгради в процес на изграждане или в реконструкция, но технически не можете да го направите сега, следователно електрическите работи трябва да се извършват с възможност за последващ преход към системата TN-S или TN-CS.

Основното нещо в щита е да изолира краищата на "третите" проводници, които след 6 години се свързват със земята. Това е необходимо, така че по някаква причина напрежението да не се появи върху тях. В този случай можете по принцип да се свържете към търговски обекти и оборудване!

Зареждането ...

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *