Инструкции за монтаж на домашно свредло

Компактна домашна мини тренировка може да се използва за пробиване на печатни платки, ако изведнъж решите да сглобите някоя направете сами електрически уред, Освен това е полезно за обикновени домакински цели, ако има нужда да пробиете малка дупка в дървена дъска или пластмаса. Работата с такъв инструмент е много по-удобна от използването на голяма тренировка или отвертка, тъй като мини версията е много по-лека и компактна, което ви позволява да извършвате малка работа по-бързо и по-добре. След това ще ви кажем как да направите мини тренировка от мотор със собствените си ръце, предоставяйки инструкции за снимки и визуални примери

Метод номер 1 - Вторият живот на стария магнетофон

Както знаете, първата версия на домашно изработена мини тренировка ще бъде направена от изгубен с времето CD рекордер. Всичко, от което се нуждаете от бивш бестселър, е мотор, който ще завърти патронника с инструмента. Тъй като мощността на устройството идва от 6 волта, ще трябва допълнително да намерите подходящото захранване или няколко батерии. Можете да използвате usb адаптера, но в този случай мощността ще намалее леко. Освен това трябва сами да си купите колектор (продава се във всеки радио магазин или на пазара, в интернет на AliExpress, цената е малка) и да намерите подходящ корпус за домашно приготвяне, въпреки че това не е необходимо, можете да държите инструмента директно от мотора.Резервна част от стар магнетофонКолела за пробиване

Така че, за да направите самостоятелно мини тренировка от мотор у дома, трябва да следвате тези стъпки:

 1. Спойка две гъвкави проводници към контактите на устройството, както е показано на снимката.Кабелна връзка
 2. Инсталирайте бормашина с подходящ размер в уреда.Монтаж на дюзи
 3. 3. Поставете готовия накрайник на вала на двигателя и закрепете касетата с винтове. Обръщаме вашето внимание на факта, че отворът на цангите трябва идеално да пасва на диаметъра на вала, който обикновено е 1,5 или 2,3 мм. В противен случай ще ви бъде трудно да премахнете вибрацията, когато работите с домашно направена малка тренировка. Ако дупката в патронника се оказа по-голяма от вала на двигателя, тогава можете да опитате да превъртите няколко слоя лепяща лента, дебела хартия, полиетилен или друг материал. Това компенсира клирънса и намалява вибрациите.
  Домашно сглобяванеКацателна дупка
 4. Внимателно затегнете всичките 4 болта на дюзата, след това свържете проводниците към източника на захранване и опитайте готовото домашно приготвяне. За по-лесно използване е препоръчително да добавите бутон или превключвател към пропастта на захранването.
  Микродрил тест

Това е цялата технология за сглобяване на устройства. Както можете да видите, да направите микродрил от мотор изобщо не е трудно, дори за начинаещ електротехник. Единственият недостатък на такова устройство е малката здравина на тънка тренировка. Ако пробиете дупки не под прав ъгъл, той ще се счупи веднага, така че бъдете внимателни и купете няколко бормашини в резерв за обучение.

Много важен момент, който трябва да сте наясно, е, че за да може тренировката да се върти в другата посока, просто сменете проводниците! Интересна видео инструкция как да направите обикновена тренировка, можете да видите по-долу:

Проста тренировка под ръка

Метод номер 2 - намотката в курса!

Друг оригинален начин да направите мини тренировка у дома е използването на риболовна макара. В този случай технологията на сглобяване е доста проста, но принципът на работа вече ще се основава на механично въртене, ще получите ръчна мини-тренировка

За да направите устройство със собствените си ръце, ще трябва:

 • инертна намотка;
 • патронник от стара бормашина или скоба с подходящ размер;
 • топла или студено заваряване;
 • тренировка.

Процесът на сглобяване е доста прост и се състои само от два етапа. Първата стъпка е да разглобите макарата с въдица и да отрежете остатъчната излишна ос.Въртяща макараДемонтаж на бобината След това патрона се залепва към останалото стъбло. Можете да направите без патрон и вместо това да инсталирате колектор.Сглобяване на инструментаКогато лепилото се втвърди, можете да проверите готовата мини тренировка. Можете да видите всички подробности за монтажа в този видео пример:

Как сами да направите микро тренировка от бобина

Метод номер 3 - Идеята с антиперспирант

Е, последната версия на домашно направена мини тренировка, която бихме искали да предоставим на читателите ElecroExperta - използване на касетен мотор и антиперспирантни контейнери. Предимството на този модел е, че се управлява от отделен бутон за включване / изключване и има удобен корпус. Такъв домашен продукт ще се захранва от конвенционално захранване, което трябва да бъде избрано въз основа на характеристиките на двигателя.Източници

Прекъсвач от Китай

Така че, първо ще трябва да подготвите следните материали:

 • мотор от магнетофон;
 • подходящ цокъл със свредло;
 • използван антиперспирант;
 • RCA жак за захранване и половинка за него;
 • захранващ блок;
 • превключване от старо пренасяне.

На първо място, трябва да направите мини тренировка в съответствие с инструкциите, предоставени в самото начало: поставете колелото на вала и го закрепете с болтове. След това корпусът на мотора е инсталиран в антиперспирант. Както можете да видите от снимката, размерите бяха идеални за инсталиране на частта. Ако моторът има свободно движение вътре в корпуса, закрепете го с електрическа лента и горещо лепило.Перфектна седалка

След това в горния капак трябва да пробиете дупка за изхода на колелото или самата бормашина. В същото време в долната част трябва да направите дупка за захранващия конектор. С помощта на канцеларски нож е необходимо също да изрежете прозорец под превключвателя, след което да спойкате всички елементи на веригата серийно и да ги инсталирате на удобно за вас място.Пробиване на дупкиИзход на колелотоКонектор за захранванеИзход на кабелаТака че трябва да се окаже

Предимството на тази опция на домашно направена мини тренировка е удобната й работа, малкият размер и стилен външен вид. Препоръчваме ви да направите тази опция у дома, защото тя е най-удобната, безопасна и в същото време достъпна.

Преглед на различни идеи за създаване

Примери за вдъхновение

По-горе сме предоставили 3-те най-популярни домашни микропробивни опции за пробиване на печатни платки. Във форумите открихме още няколко оригинални идеи, които може да ви вдъхновят да направите свой собствен, уникален домашен продукт.

И така, на вашето внимание снимка на идеята за резервни части за създаване на мини тренировка със собствените си ръце у дома:

 1. Лепка дръжка за пистолет за лесна работа. Моторът е взет от стар принтер на Canon. Захранването се доставя от конвенционално зарядно устройство.Втори живот на пистолета за лепилоСъединител за зареждане
 2. Вторият живот на Fenu. Според изобретателя този домашен продукт се сглобява на базата на мотор от обикновена сешоар за домакинство, което означава, че не се нуждае от специално захранване и има висока мощност. Не забравяйте обаче за опасностите от мрежовото напрежение, поради което е необходим надежден корпус и изолация на всички връзки. По същия начин можете да направите устройството от стар блендер и да оставите дръжката недокосната.
  Необичайна употреба на сешоар
 3. Четка за зъби за пробивни дъски. Следващата идея ще бъде да използвате четка за зъби като мини тренировка.Вече има батерии и мотор, просто трябва да отрежете горната част и да инсталирате приставката за цанги.
  Оригинално приложение за четка за зъби
 4. Пластмасова бутилка може също така успешно да се използва като тяло за домашно свредло, а патронната касета перфектно замества специална втулка, аналог на която е в клемните блокове за проводници.
  Схема на домашно произведени микродрилиЧертеж на оригиналната тренировка
 5. Друга опция с превключвател за лесна работа. В този случай, за да пробиете дупки по уплътненията, няма да е необходимо постоянно да включвате щепсела на захранването в контакта. В допълнение, удобната дръжка ще направи процеса на пробиване по-удобен.
  Пробийте с удобна дръжка

Това е всичко, което исках да ви кажа за това как да направите мини тренировка от мотор със собствените си ръце. Както можете да видите, няма нищо сложно, но има неограничен брой идеи за сглобяване. Надяваме се, че нашите примери за снимки и видео инструкции бяха полезни и интересни за вас. Освен това можете сами да сглобите микродрил, като използвате старото DVD устройство, отвертка, електрическа самобръсначка и дори мотор от пералня!

Подобни материали:

Проста тренировка под ръка

Как сами да направите микро тренировка от бобина?

Преглед на различни идеи за създаване

(11 гласа)
Зареждането ...

2 коментара

 • Юджийн

  Моля, кажете ми как правилно да извикам този колектор (маркиране)
  Не мога да го намеря в интернет ... ако не е трудно да напиша

  отговор
  • Admin

   Маркирането на колелата е подходящо за U3, U4, M2, M3, M4.

   отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *