Отоплителен кабел за водоснабдяване на страната

Здравейте Вътре в тръбата се полага отоплителен кабел от къщата до кладенеца. Възможно ли е да го оставите включен с празна тръба (т.е. източване на вода от тръбата, в случай на прекъсване на захранването)?

Зареждането ...

2 коментара

 • Admin

  Не виждам смисъл да се нагрява празна тръба и способността да я оставите или не също зависи от системата за контрол на температурата. По един или друг начин система с контролирано отопление ще поддържа температурен праг на определено ниво.

  отговор
  • Алекс

   вероятно не става въпрос за загряване на водата, а за система, която предотвратява замръзването на водата в тръбата.
   Тук бих препоръчал да прочетете паспорта на системата по отношение на условията на работа.
   Например в интернет пишат това:

   В зависимост от излъчваната температура, термичният кабел е разделен на три класа:
   1. Ниска температура. Загряването на кабелите е възможно до 65 ° C, докато специфичната мощност е 15 W / m. Ако трябва да предпазите тръбите от замръзване или да ги размразите, можете да я изберете. Други подобни повърхности с малък диаметър и обем също могат да се нагряват от него.
   2. Температурата на средата. Той дава максимална температура на нагряване не повече от 120 ° C, с мощност в диапазона 10–33 W / m. Използва се за отопление на дренажни системи, размразяване на замръзнали тръби със среден диаметър, покрив.
   3. Висока температура. С мощност 15–95 W / m най-високата температура може да достигне 190 ° C. Най-често такива кабели се използват в промишлеността.

   Най-вероятно ще имате ниска температура. Предполагам, че нищо лошо няма да се случи, ако загрее тръбата без вода.
   Но, повтарям - всичко трябва да бъде написано в ръководството.

   отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *