Фаза или нулева почивка в превключвателя?

Здравейте. Въпросът е, важно ли е да пренесете нула от разпределителната кутия към лампата и първо фазата към превключвателя, а след това и към лампата? Възможно ли е обратното? Ако не, защо? Благодаря.

Зареждане...

5 коментара

 • Admin

  Здравейте! Важно е фазата да се доведе до пропастта, защото ако прекъснете нулата, лампата (или по-скоро лампата) винаги ще се захранва и дори когато замените лампата с изключена светлина, можете да бъдете шокирани. И ако фазата бъде нарушена, това няма да се случи.

  Отговарям
  • Руслан

   тоест, ако уловите само фазата, тя ще удари електрически ток без нула?

   Отговарям
   • Admin

    да

    Отговарям
    • Руслан

     Е, ако фаза и нула? ще удари със същата сила, сякаш само фаза или има различна ситуация? благодаря

     Отговарям
     • Admin

      Фаза - този проводник е 220-волтов източник на електрическа енергия спрямо (земна) нула. Шокът възниква в момента, в който човек влезе в зоната на действие на това електрическо поле, докосвайки елемента, носещ ток, образувайки допълнителна линия на изтичане на ток през тялото му в „земята“. Силата на тока, той е токът, който представлява опасността, зависи от съпротивлението на тялото, и ако хванете една фаза с една ръка и застанете на мокра земя или под, токът през тялото ограничава само общото съпротивление на линията тел-тяло-земя-нула. И това може да бъде фатално (на това се отразява на текущия път). И ако облечете сухи обувки и застанете на гумена постелка, тогава силата на тока ще бъде толкова незначителна, че дори няма да се усети.

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *