Електромерът надценява консумацията на електроенергия

Галина пита:
През януари 2018 г. електротехникът на управляващата компания смени електромера. Двустепенен електронен, по мое мнение електромер.
И домакинската компания трябваше да запечата електромера. Но имаше проблеми, никой не дойде. Не винаги живея в апартамент. От уредите: чайник, хладилник, пералня и саксия. И подово отопление в банята и в малката кухня на места.
Когато контролерът запечата електромера, той показа как да приема показанията, се оказа, че много киловати. Ден и половина пъти повече от нощните. Когато включих топлия под, не го включих през нощта. А разликата с нощта е много голяма. Имам въпроси: може ли контролерът по някакъв начин да промени показанията и къде да търся проблема, броячът мига червено и понякога бипва.
С уважение, Галина.
Благодаря предварително.
Наистина се надявам, че ще помогнете.
Отговорът на въпроса:
Червен светодиод може да мига, което показва, че консумирате електроенергия - колкото по-често мига, толкова повече консумирате.
Контролерът не може да промени показанията. Но понякога се случва те да объркат нощните и дневните тарифи.
Но пишете, че подовото отопление "не се включва през нощта" и аз не разбрах от вашия въпрос какъв е проблемът? Твърде много киловати, навити през нощта или през деня?
Зареждането ...

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *