Scarlett SC-4003 Електронен часовник Стоп Време за показване

Добре дошли! Електронният часовник спря да работи, таблото не свети. На този часовник има радио, то също не отговаря. Каква може да е причината? Гарджу не мирише, няма изгоряли микросхеми вътре. Измерих съпротивлението на щепсела, не показва единица и това е всичко. Оказва се, че случаят е в първичната намотка?

 

Зареждането ...

8 коментара

 • Admin

  Съпротивлението на първичната намотка може да бъде стотици ома, проверете напрежението от трансформатора, то трябва да бъде в диапазона от 9-12 волта. И все пак - често срещана причина за повреда на електронен часовник е именно изгарянето на първичната намотка на приемника.

  отговор
  • победител

   Благодаря много за отговора, ще го измеря и вече мисля за него, като установих причината за ремонта, не мога да намеря такъв трансформатор или да взема аналог.

   отговор
   • победител

    Tr-р HKL-3871

    отговор
   • Фьодор

    Здраво печелете трансформатора? ИМАМ СЪЩИЯТ ПРОБЛЕМ Разкажете ми как напрежението на намотката се измъкна

    отговор
    • победител

     Търся опции досега :) Трансформаторът най-вероятно е дефектен, дори е логично, токът не тече към часовника, измерен с мултицет, плюс няколко кондора, подути от 220 микрофарада. Намирането на ремонтници би било разумно, не всеки се ангажира с това. Пишете ли, ако нещо друго, добре ?!

     отговор
    • победител

     В първичната намотка на трансформатора има предпазител, той трябваше да бъде сменен и часовникът работи. Но кондензаторите с екструдирани гумени ленти също трябва да бъдат заменени, което ще направя по-нататък.

     отговор
 • Илиси Сафулин

  Трябва да се използва без трансформаторно захранване

  отговор
  • победител

   Как да се свържете тогава, от вторичната намотка, четири проводника отиват към чипа на часовника, ще има ли две на захранването? И как да изберете правилното захранване, няма ли данни на кабела?

   отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *