Достъп до автоматични машини в електрически табла на входове (на сайта)

Марина пита:
Добре дошли! На сайта имаме онази част от щита, където автоматичните прекъсвачи са точно на ключалката. Тоест всеки, който влезе във входа, има достъп до тях. А при нас периодично някой ги изключва. Кажете ми, моля, трябва ли тази част от правилата да е недостъпна за външни лица? И в кой параграф на правилата се казва?

Асоциацията на собствениците на жилища казва, че според правилата за пожарна безопасност трябва да има свободен достъп до нея. Така ли е?

Намерих:

PTEEP 2.2.4.

„Всички разпределителни уреди (разпределителни табла, възли и др.), Инсталирани извън електрическите помещения, трябва да имат заключващи устройства, които не позволяват на неелектрическия персонал да влиза в тях“;

и PUE 1.1.34

„Устройствата за затваряне и затваряне трябва да бъдат проектирани така, че да могат да бъдат премахнати или отворени само с ключове или инструменти.“
Подходящи ли са тези правила клаузи за моя въпрос?

Отговорът на въпроса:
Добре дошли! Да и не. Според PTEEP всичко е точно! Да, и PUE също. И сега, от друга страна, ако HOA не е прекалено отговорен, тогава ще имате проблем, ако щитът е затворен и машината ви е избита - не можете да го включите и да, HOA също е прав в това в случай на пожар изключете апартамента може да не излезе от панела за достъп.
На нашия уебсайт имаше обратен въпрос, казват, че човек е купил апартамент, машината му е била нокаутирана и той не е могъл да го включи, той е трябвало да се обади на електротехник, не са дали ключове. Единственото правилно решение за вас е да закачите ключалката, да координирате този проблем с HOA и да им дадете копие на ключовете и да ги предоставите на вашите съседи.
Зареждането ...

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *