Възможно ли е да се свържат търговски обекти с контур в клиниката?

Здравейте. Когато монтира окабеляване в отделенията и стаите на болницата, изпълнителят използва свързването на контакти с кабел, т.е. захранването идва до първия контакт и след това преминава през джъмпери, от изхода към изхода. Моля, кажете ми, има ли документ, регулиращ свързването на търговски обекти и разрешени ли са такива връзки (по кабел) в лечебните заведения? Благодаря ви предварително за отговора.

Зареждане...

Един коментар

 • Admin

  Здравейте! Ако вземем предвид PUE 1.7.144, тогава:
  „Свързването на всяка отворена проводима част на електрическата инсталация към нулевия защитен или защитен заземяващ проводник се осъществява с помощта на отделен клон. Не се разрешава последователно включване на открити проводими части в защитния проводник.
  Свързването на проводимите части към основната система за изравняване на потенциала също трябва да се извърши с помощта на отделни клонове.
  Свързването на проводящите части към допълнителната система за изравняване на потенциала може да се осъществи чрез отделни разклонения или свързване към един общ неразделим проводник. “
  Което вече не ви позволява да свързвате гнездата с контур.
  Също:
  GOST R 50571.28
  710.55.3
  Свързване на електрически контакти в медицински заведения от група 2 с медицинската информационна система.
  За всяко място на лечение за пациенти, например на главата на леглата, трябва да се спазват следните правила за инсталиране на електрически контакти:
  - трябва да бъдат инсталирани най-малко два изхода, захранвани от отделни линии или
  - За всеки изход трябва да се осигури индивидуална защита от свръхток.
  Ако в частта на медицинската стая се използват други системи (TN-S), то търговските обекти, свързани с медицинската система за ИТ, трябва да имат:
  - дизайн, който изключва използването им в друга система, или
  - ясна, силна маркировка.
  Което наистина усложнява електрическия проект, съдейки по контекста, двете линии не означават две фази, но очевидно два реални независими входа, ако не вземете предвид допълнителния постскрипт за алтернативата под формата на защита на всеки изход с отделен AV.

  Въпреки че не успях да намеря други аспекти на този въпрос, които по някакъв начин бяха свързани с този въпрос в регулаторната документация.

  Най-вероятно взема предвид какво ще се захранва от тези търговски обекти, ако това са просто изходи в леглата на пациентите или някакво маловажно оборудване, като лампи за маса - допустимо е, а за да се доставят различни технологични медицински съоръжения, като вентилатори и други системи за поддържане на живота, е необходимо да се постигне максимална надеждност на линията и свързване с кабел и много контактни връзки в него противоречи на този принцип, тук трябва да направите звезда. Освен това такова оборудване, доколкото е известно, принадлежи към първата категория на захранването.

  Отговарям

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *