Колко дълго ще издържи алуминиево-медното усукване?

Валентин пита:
Здравейте Това означава паника, знам, че за да свържете алуминиево окабеляване с мед, имате нужда от метален адаптер, например месинг. Е, или по много други начини.

Въпросът е, че живея в пустинята, няма да стигна до пазара скоро. И докато въртях крушката в кухненския бокс направо. Тоест той прикрепи медната жица към старото алуминиево окабеляване с помощта на обикновена усукване.

Въпрос: Колко това майсторство може да работи в такова състояние, без да прояви неприятни последици поради комбинацията от такива метали. Кажете, период от две седмици, с електрическа крушка в рамките на 12 часа на ден, до момента, в който мога да получа адаптери, добре или нещо друго?

Отговорът на въпроса:
Добре дошли! Всичко зависи от влажността, натоварването (имате малка, крушка, пишете) и температурните условия на околната среда.

Вземете два обикновени болта, което е удобно, добре, M4-M8, всеки с гайка и 3 шайби за всеки (общо 6). Вземете болта, поставете шайбата под главата, след това завъртете сърцевините с пръстен, поставете първо на болта, така че пръстенът да бъде усукан, сякаш да затегнете болта, след това поставете втората шайба и втората сърцевина, тук пръстенът трябва да се затегне в посока на затягане на гайката, така че при затягане не се разви. След това още една шайба и затегнете всичко с гайка отгоре. Не прекалявайте, в противен случай ще прищипвате и нарязвате алуминиевата сърцевина. Е, увийте всичко с електрическа лента.

Ако не намерите толкова много шайби, оставете поне една, която е между проводниците, но при затягане проверете дали гайката не заседна в резбата и не я повреди, така че да се натисне здраво от гайката, а втората жица - от главата на болта!

Тогава можете да спите спокойно, ако сте направили добре връзки.

Съветвам ви също да прочетете това - https://electroexp.com/kak-soedinit-alyuminievyj-provod-s-mednym.html

Зареждането ...

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *