За какво е основната заземяваща шина?

Основната заземяваща шина е елемент от разпределителни табла, който се използва за свързване на PE проводници, работещи нула N и външна заземяваща верига. Основната цел на GZSH е компонент на заземяващата система, която от своя страна е предназначена да предпази човек от токов удар в резултат на ток за изтичане, В тази статия ще разгледаме устройството, целта и правилата за инсталиране на основната заземяваща шина в щита.

Изисквания към устройството

Всички изисквания за GZSh са дадени в параграф 1.7.119 - 1.7 120 PUE, Глава 1.7, GZSh (на снимката по-долу) може да бъде направена от медна или стоманена лента. Използването на алуминий не е позволено.

Връзка към заземителния проводник

GZSh е разположен вътре в разпределителните табла и има електрически контакт с корпуса, а също така може би като независимо устройство, инсталирано отделно в близост до разпределителната инсталация. Не забравяйте да го празнувате. маркировка за електрическа безопасност Заземяване.

Знакът е обоснован

PEN проводниците са свързани към основната заземителна шина, както и към проводник с повторното заземяване, Броят на местата за закрепване трябва да съответства на броя на свързаните проводници, тоест да осигури възможност за индивидуално изключване на GZSH. Проводниците са свързани по такъв начин, че отстраняването от него беше възможно само с помощта на инструмент, като правило това е болтова връзка под шайбата.

Според правилата на PUE 1.7.119, като GZH вътре в устройството за вход до 1 kV, можете да използвате PE шината.

Етикетирането на продукта е, както следва:

шифър

Нюанси на инсталиране

Главната наземна шина е инсталирана на лесно достъпно място за поддръжка. Ако неоторизирани лица имат достъп до мястото на инсталиране (входове, мазета), тогава той е инсталиран в кутия под ключалката и на вратата се поставя заземен знак.

Кутия

В случай, че сградата има няколко входа, GZS трябва да бъде инсталиран за всяко устройство и свързан с потенциални еквалайзери, напречното сечение на което не трябва да бъде по-малко от половината PE (PEN) секция от тази, която има по-голяма секция.

Снимка на основния автобус

Възможно е също така да ги свържете с проводящи части на трети страни, ако те отговарят на изискванията на правилата и гарантират цялостност и непрекъснатост.

Важно! Какво представлява PEN шината и как да разделим проводник на писалка в щита, за който говорихме в съответната статия.

Това е всичко, което искахме да ви кажем за целта и изискванията на основното устройство за наземна шина. Надяваме се, че предоставената информация е била полезна и интересна за вас!

Препоръчваме ви също да прочетете:

(2 гласа)
Зареждане...

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *