Димируем превключвател за вентилатор и лампа - схема на окабеляване

Алексей пита:
1 превключвател: Всичко е добре. Полилей за 2 групи лампи, работеше, димер от вентилатор контролира яркостта на светлината в една група.
2 превключвател: полилей с 1 лампа, 3 проводника се извеждат към превключвателя, трябва да управлявате лампата, вентилатор не е необходим.
Не можах да се захвана да работя по тази схема: Фиг2. Полилеят мига с флуоресцентна лампа (вината е подсветката на превключвателя).

Сложно, окачих настолна лампа на линията на вентилатора през тройник. Fig3. Плотът на плота е спечелил, дори се контролира от Wi-Fi, а полилеят само мига.
Моля, помогнете да се свържете правилно.


Отговорът на въпроса:
Здравейте! Лампата не трябва да мига от подсветката. Но вие също свързвате нула към превключвателя. Посочете модела на превключвателя. Има ли официална инструкция? Какви са 3-те проводника, които се довеждат до превключвателя? Най-вероятно се нуждае от нула за нормална работа.

Ако няма нула и имате 3 проводника, положени за свързване на конвенционален ключ с два ключа (една входяща фаза и две изходящи), тогава най-вероятно този превключвател няма да работи нормално.

Препоръчвам също да опитате да завиете конвенционална лампа с нажежаема жичка вместо луминесцентната и да видите какво ще се случи. Може би превключвателят работи по схемата без нула, но сега му липсва мощност. Също така, какво се случва, ако свържете само полилей към терминала, че в последния случай е свързана настолна лампа?

И съдейки по твоя текст имаше още снимки, само 1 дойде при нас.

Зареждане...

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *