Какво да изберем за монтаж в апартамента: автоматична машина и RCD или difavtomat?

Два щита с напречно сечение от 4 мм.кв. се извеждат от щита ми във входа на кухнята. Първият проводник отива напълно до фурната. Вторият проводник отива в средата на кухнята, а там от него през разклонителната кутия има разклонение в гнезда (хладилник, пералня, микровълнова печка, качулка), вече с понижен участък от тел от 2,5 mm.sq.

Въпрос: Искам да сложа две машини и RCD или Difavtomat. Кое е по-добро? Моля, напишете колко „A“ „mA“ е по-добре да поставите две машини с RCD, също така посочете към кой резерв на мощност е по-добре да поставите difavtomat? Каква е мощността за машини, RCD и Difavtomat?

С уважение, Сергей.

Зареждането ...

Един коментар

  • Admin

    Здравейте Сергей! От гледна точка на надеждността, винаги има шанс за залепване на контакти и ще е лошо, ако те се залепят в едно превключващо устройство, така че по-скоро бих сложил автомат и RCD, отколкото difavtomat. Токът на прекъсвачите се избира или въз основа на напречното сечение или на консумацията на устройства, най-вероятно стандартна автоматична машина C16 е подходяща за вас, и RCD с ток от 10 (ако окабеляването и оборудването са напълно нови) до 30 mA, но не повече. Мощността на тези устройства не е регулирана - работните токове, които посочихме по-горе. Не трябва да има резерви на мощност, повтарям - прекъсвачът е проектиран да защитава окабеляването, за 2,5 кв. Мм. мед - 16-25А.

    отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *