Какво са преобразувани машини и какво застрашава използването им

Състоянието на електрическите мрежи в повечето градове на Русия, меко казано, не е най-доброто. В тази връзка може да имате проблеми с увеличение на разпределената мощност, Електрическите мрежи не дават разрешение за смяна на прекъсвача на входната верига с по-голям рейтинг, поради факта, че мрежата вече е претоварена. Едно от решенията на проблема е да инсталирате преобразувана машина (или както я наричат ​​също заредена), например в случай 16А с механизъм 40А. В тази статия ще ви разкажем как да прекроите прекъсвачите и какви могат да бъдат последствията от инсталирането на такава машина.

Защо имаме нужда от преработени машини

Въвеждащите прекъсвачи на 16А най-често се срещат в къщи и апартаменти, където няма електрическа печка. Това означава, че можете едновременно да свържете електрически уреди, чиято обща мощност не е повече от 3,5 kW. Какво означава? Ти просто ще избие отварящата машинаt когато включите пералнята и след това включите електрическата кана или нагревателя.

За да се реши този проблем, е необходимо да се постигне увеличение на разпределената мощност, но не винаги е възможно да се направи това. Увеличението на разпределената мощност се състои преди всичко в определяне на натоварването на линията и ако нейната мощност позволява това, входната автоматична машина се подменя.

Електрически щит

Нерегламентираната подмяна на въвеждащата машина с различна номинална стойност е забранена. Номиналната стойност, която трябва да бъде инсталирана с вас, е предписана в техническите условия, когато сте свързани към електрическата мрежа.

Как да пренареждате ключовете

Има два отговора на въпроса как да преработите рейтинга на машината.

Първият начин е да прекроите характеристиките на предния панел. На конвенционален прекъсвач се изтриват етикети с технически спецификации и се прилагат нови. По този начин получавате случай 16А, вътре в 32А механизъм или всякакви други оценки. Предимството на този метод е относителната евтиност на конвертираните продукти. Недостатъци:

  • Невъзможно е, трудно или скъпо да го направите сами.
  • Качеството на току-що нанесената боя може да е по-лошо от оригинала. В резултат на това надпис с нова номинална стойност може да избледнее или да изчезне напълно и с визуална проверка инспекторът може да определи замяната.

Вторият вариант е повторно сглобяване или преопаковане с инсталирането на по-мощен механизъм в корпуса от прекъсвач с по-ниска степен.

Електромагнитни изпускания

Случва се така: вземете 2 автоматични машини с номинален ток 63А и 25А (или всякакви други необходими характеристики), разделете ги. Всеки прекъсвач се състои от две половини, свързани с метални тръби (например месинг). Тези тръби се разпалват от двете страни, поради това корпусът се държи и сглобява.

Месингови тръби

След разглобяването механизмът 63А е инсталиран в корпуса 25А и сглобен обратно. Основното и единствено предимство на подобна промяна са „родните“ надписи върху кутиите. И недостатъците са:

  • Съвременните прекъсвачи са неразделими.Както беше казано, те се сглобяват с помощта на разгарящи се тръби. Това означава, че няма гаранция, че половините на преобразувания прекъсвач ще бъдат сглобени обратно с помощта на метални тръби, последвано от изгаряне.
  • В някои случаи половините на тялото са залепени заедно, а тръбите се нарязват и също се залепват към седалките. След което те не работят като крепежни елементи, тъй като не пренасят механично напрежение.
  • Няма гаранция, че продуктът е бил променен изцяло (важи за първия метод) и те не са ви продали обикновена машина на цената на конвертираната (може да бъде 3-5 пъти по-висока).

Важно е да се отбележи, че на пазара се предлагат преправени прекъсвачи от всички популярни производители: Legrand, Schneider, ABB, TDM, EKF, IEK и други.

Какви са последствията и дали могат да бъдат глобени за замяна

В заключение бих искал да разгледам последствията от използването на прекъснати прекъсвачи, нека започнем с положителните точки:

  1. Можете да включите едновременно електрически уреди с по-висока обща мощност. Ще спрете да чукате машината, когато едновременно включите нагревателя и електрическата кана.
  2. Няма да е възможно да се разграничи преобразуван прекъсвач от нормален на външен вид, това може да се провери само със специални устройства за тяхното Зареждане, Следователно обичайното вземане на показания от измервателния уред от инспектора от сервизната организация не е опасно, защото дори и да обърне внимание на AV, той няма да види разликата.
  3. Инсталирането на преобразувана машина не е кражба на електрическа енергия, колко сте консумирали за толкова и плащате.

Недостатъците са много по-сериозни:

  1. Оказва се, че от второто предимство, тъй като инспекторът не може да различи промяната от оригинала, вие също няма да можете да проверите по външен вид дали оригиналната машина ви е била продадена под прикритието на ремонт.
  2. Дори ако сте сменили окабеляването в къщата или апартамента, не е факт, че входният кабел или кабелът на щранга на входа ще издържат на увеличеното натоварване. Освен това, ако всички съседи инсталират ремонтирани машини - още повече, че могат да нокаутират машина на подстанция, ASU у дома, да изгорят нула и т.н.

Видеото по-долу предоставя подробен преглед на така наречения прекъсвач на заредената верига:

В заключение искам да отбележа, че преобразуваните машини не трябва да се задава не само за да се избегне наказанието, но и за безопасното използване на електричество. В допълнение към глобата, трябва да обмислите възможността за повреда на окабеляването и входния кабел. Ето защо всички горепосочени манипулации трябва да бъдат заобиколени и единственият изход от ситуацията е да увеличите разпределената мощност, дори ако трябва да изчакате енергийната ви компания да модернизира електрическата мрежа и свързаното с нея оборудване.

Свързани материали:

(1 гласа)
Зареждане...

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *