Какво да поставите в разпределителното табло на селска къща, вместо задръствания и стари машини?

Сергей пита:
Какви защитни устройства трябва да се поставят в частна (селска) къща вместо в старите (на снимката). Знам само, че горният десен проводник идва от електропроводи. Необходимостта от мощност не е повече от 8 kW.
електрически панел в селска къща
Отговорът на въпроса:
На снимката има два автоматични щепсела и два автоматични превключвателя AP-50. Така че вместо това трябва да инсталирате прекъсвачи. И за добро направете заземяване и прекройте електрическия панел, както и веригата за захранване на къщата. Ако не знаете целта на всяка от машините - тогава ние сме още повече. Ако горната дясна част е вход, тогава се оказва, че имате 3 фази?

По-добре е да се свържете с електротехник, ако не знаете какво и как, но ако искате да научите за съставянето на платка, препоръчвам ви да прочетете тази статия - https://electroexp.com/instrukciya-po-sborke-trexfaznogo-elektroshhita.html и други статии на нашия уебсайт, например относно окабеляването в страната, те ще засегнат и въпроса за сглобяването на електрически панел и ще предоставят някои решения

https://electroexp.com/kak-sdelat-elektroprovodku-na-dache.html

Има отделна статия за подмяна на автоматични машини -https://electroexp.com/pravilnaya-zamena-avtomaticheskix-vyklyuchatelej-v-shhitke.html

Накратко, машини са необходими така:

  1. За осветление, достатъчно 6 ампера (B6 или C6);
  2. На контакти не повече от 16А (B16 или C16);
  3. При вход - според разпределената мощност за вашия дом.
  4. Ако направите заземяване - не забравяйте да поставите RCD на гнездата освен машината.

И нуждата от захранване не се определя от вас, а от мрежовата компания въз основа на възможностите (натоварване на електропроводи за високо напрежение и трансформаторни подстанции).

Зареждането ...

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *