Какво е необходимо, за да накарате отоплителните кръгове да се включват последователно?

2 електрически отоплителни кръга по 8 kW всеки. Какво реле и време за стартиране са необходими за редуване на включването на веригите всеки ден от 23.00 до 07.00 (т.е. 1 нощ, 1-ва верига; 2-ра нощ, 2-ра верига и т.н.). Периодът на отопление е 6 месеца. Корекцията е възможна веднъж месечно. Благодаря. С уважение Константин

Зареждане...

Един коментар

 • Admin

  Здравей, Константин! Това, което искате, може да се реализира с двуканални или два едноканални седмични таймера и два контактора. Те са достатъчно често срещани за монтаж на релса. Например таймер от EKF модел TE-15. Всеки контактор - с необходимия брой фази, от които работят вашите нагреватели, и съответния ток.
  Възниква само един проблем - той е седмичен, т.е. работният му период е 7 дни. И трябва да го включвате всеки друг ден, тоест имате четен брой дни. Можете да разрешите ситуацията, ако в една странна нощ половината от времето едната верига ще работи, а другата половина - другата.

  Например в понеделник в 20:00 се включва първата верига, изключва се във вторник в 6:00;
  Вторник - втори кръг - 20: 00-сряда 6:00;
  Сряда-четвъртък - първата верига;
  Четвъртък-петък - втората верига;
  Петък-събота - първата верига;
  Събота-неделя - втората;
  Неделя от 20:00 до понеделник 01:00 - първата, а в понеделник от 01: 00-06: 00 - втората верига.

  Или да приспособите различна работна логика към вашите нужди. Свържете изходното реле на таймера към контролната верига на контактора, т.е. Прекъснете фазата на намотката на релето на таймера. Можете дори да използвате по-сериозни устройства като това: "ARIES UT-1." В него, съдейки по инструкциите, можете да програмирате дните в годината, но се измъчвате, като настройвате работата на веригите всеки ден.

  Отговарям

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *