Какво може да щракне в разпределителното табло?

Карина пита:
Здравейте Променено електрическото окабеляване по целия площад. Добавени са много търговски обекти в кухнята и другите стаи. Удари щита. Електротехникът направи грешка и в банята направи 2 изхода от светлината. Използваме такава за пералнята, не я включваме заедно и пералнята не работи всеки ден.

Въпрос: Всеки ден се чува едно щракване няколко пъти. Звукът от екрана, сякаш превключвателят е изключен. Но нищо не превключи там. Той се чува, когато нищо не работи. Да речем машинно миене и миялна машина. Изключена и след 10 минути коприна.

Тогава включеният имейл. плочката работи 5 минути в мрежата .. изключи я и отново след 5-10 минути щракнете. Електрикът дойде да отвори четките и не видя нищо. Кажи ми какво може да бъде.

 

Отговорът на въпроса:
Добре дошли! Поне бихте направили снимка на електрическия панел. Има ли реле за напрежение, термостати, стабилизатори на напрежението в електрическия панел? В същия щит ли е електромера? Ако има - те могат да щракнат, по принцип няма нищо повече. Освен ако не е възможно да проверите издърпването на контакти във всеки от прекъсвачите, изведнъж това искриране е някъде.
Зареждането ...

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *