Помогнете да определите какъв вид електрически уред

Сергей пита:
Здравейте. Моля, кажете ми какво е това? От една страна, на входа има 4 кондензатора MBGCH-1 2mkf 500v всеки, втората (голяма) част от него е залята с някакъв вид изолатор като битум. С малък размер, доста тежко нещо. Какво може да бъде ??? Няма надписи и табели.

Неизвестен електрически уред

Отговорът на въпроса:
Здравейте! Да, достатъчно е трудно да се определи какво е това. Белият правоъгълник отдясно ли е ключ? Много ми напомня на тези, които бяха инсталирани на ферорезонансни стабилизатори на напрежението от съветската епоха, например Amur sn-315 или Zhiguli SN-200. Капакът, който стои на заден план, наподобява стабилизатора TSN-170 по размери и още повече на USN-350. Но може би греша или е някакъв домашен продукт.
Зареждане...

10 коментара

 • Сергей

  Вдясно под картона са разположени четири кондензатора.

  Отговарям
 • Сергей

  Това определено не е домашно. Вдясно са 4 кондензатора mbh-1 2 uf 500v.

  Отговарям
  • Admin

   Ще погледнете стабилизиращите модели, които предложих. Това е 99% вероятност регулаторът на напрежението, кой конкретен модел не е ясен, но върхът като този на USN-350, вчера ровеше през всички подобни продукти и повече прилика с този модел, но не е пълен.

   Отговарям
   • Сергей

    Да, разгледах предложените от вас модели. Има прилики ... само моята има някакви проводници вътре, които не се използват, а основната вътрешна част е наводнена с някакъв вид изолатор.

    Отговарям
    • Admin

     Може би се ремонтира от някого и наливането е извършено с някаква цел? Вид допълнителна изолация ... А под пълнежа, който не може да се види?

     Отговарям
 • Сергей

  Не, нищо не се вижда ... но проводниците минават под тази изолация. И това устройство тежи около 10 кг. И в какви други устройства на входа може да има четири кондензатора по 500 V наведнъж. всеки?

  Отговарям
  • Admin

   Във всеки случай използването на един или друг електронен компонент в повечето случаи не помага да се определи в кое устройство се използва. Защо толкова се интересувате от това устройство? В момента той е малко вероятно да бъде полезно приложение.

   Отговарям
 • Сергей

  Един човек даде за "бутилката", каза, че веднъж в съветските години това устройство е извадено от военното поделение. Така че аз си помислих, колко хора изведнъж ще дойдат полезни? Или да предложа някого? !! Но какво е, никой наистина не може да отговори.

  Отговарям
 • Владимир

  Стабилизатор трансформатор 110-120 V и стабилизатор 210-230V. Така да се каже 2 в едно. И битумът се излива заради силното му ръмжене (като трактор). Така собственикът реши да се отърве от шума, евтин и ядосан и безопасен. Битумът не провежда ток. Попаднах на това преди около 5 години. Намери го да използва с малки ощипвания. А проводниците са независими, най-вероятно е изключена една от намотките 220 или 110 на изхода, очевидно 220

  Отговарям
 • Сергей

  Много благодаря! !!

  Отговарям

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *