Какво да добавите към веригата, така че захранването на котела да бъде напълно изключено?

За да поддържам температурата в селска къща, в допълнение към дървен бойлер, използвам електрически бойлер с мощност 6 кВт. Свързани са чрез 80A твърдотелни релета (освен това са инсталирани две: една за фаза и една за нула). Когато захранването на релето е изключено, котелът се изключва, но при проверка с отвертка-индикатор индикаторът е включен. Как да направите изключването пълно и безшумно в ръчен режим, котелът не може да бъде изключен, той е на тавана. Може би можете да добавите нещо към веригата?

Зареждане...

3 коментара

 • Admin

  През контролната верига се появява изтичане на напрежение и това е, което индикаторът регистрира. За освобождаване на напрежението трябва да се инсталира стартер или прекъсвач.

  Отговарям
  • Сергей

   Благодаря ви много за отговора. Но не бих искал да инсталирам контактор, тъй като контактор, който може да издържи такъв товар, работи силно. Попаднах на информация, че можете да се отървете от този теч, като махнете релето с диоди. Знаете ли как да направите това и какви диоди са необходими в моя случай, може би има електрическа верига ...

   Отговарям
   • Admin

    Няма такава схема, която вие не бихте направили, що се отнася до земята, TEN през триака ще се зареди с енергия. Добавянето на прекъсвач към веригата, който физически ще затвори контакта, по време на работа на котела, ще осигури неговата работа.

    Отговарям

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *