Какво трябва да направя, ако счупя уплътнение на електромер?

Никита пита:
Беше вечер, реших да заредя телефона, включих зарядното устройство в електрически контакт, извадих щепсели, продължих, отворих кутията, където е инсталиран броячът, видях дим и той не се разсейва, разкачих почти всички проводници (трябваше да откъсна уплътненията), кажете ми какво да правя сега, къде да обърна и Ще има ли скъсани пломби?
Отговорът на въпроса:
Добре дошли! Какво имаш сега? Решихте ли, че тъй като димът не се разсейва, нещо продължава да гори / тлее? Логично действа.

Но ако тапите бяха нокаутирани, тогава ако имаше изгаряне, тогава трябваше да спре. Има задръствания след брояча или преди това? Ако след брояча - тогава, вероятно, по някаква причина се е появило късо съединение в него, от което изгаря. Във всеки случай, сега трябва да се обадите на електротехници от компанията, която ви обслужва, т.е. може да бъде управляваща компания или продажби на енергия, така че те да изпратят уплътнител или друг специалист, така че той да запише произшествието.

Ако наистина има признаци на пожар, презареждане и други, едва ли ще бъдете глобени за скъсани пломби, но ако всичко това не е там, вероятно ще трябва да платите глоба (от 20 до 40 хиляди).

След това трябва да закупите нов електромер и да се обърнете към специалисти (за продажби на енергия), които да го заменят. Ще закупите нов електромер сами (или от същата компания), те ще го свържат с вас, ще го инсталират и ще го запечатат.

Зареждането ...

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *