Какво да направите, ако изходът изпадне от стената?

Гнездото може да изпадне по няколко причини - некачествен механизъм за монтаж, липса на гнездо или неправилна работа на устройството. Същият проблем може да възникне и с превключвателя на светлината, защото всъщност той е монтиран по същия начин. По-нататък ще разкажем на читателите ElecroExpertaкакво да направите, ако гнездото падне от стена, или по-скоро как да го фиксирате сигурно на седалка!

Методи за ремонт

Преди да продължите с ремонта на контакта, който изпада, не забравяйте да изключите електричеството на входния щит! Необходимо е само да започнете да разглобявате случая, когато няма напрежение в мрежата!

Изключете захранването на електрическия панел

Помислете за класическата ситуация, когато гнездо пада от бетонна стена. Първо трябва да разберете защо механизмът за закрепване, представен от плъзгащи се раздели, не държи корпуса в отвора за кацане. Уверете се, че в стената е монтиран цокъл, което е точно това, от което се нуждаете, така че гнездото или превключвателят да не изпаднат. Според съвременните стандарти тя трябва да бъде пластмасова, с гофрирани стени, предназначени да закачат лапи. Старите метални чаши имат плоски вътрешни ръбове, в резултат на което е просто невъзможно да се закрепи надеждно изхода. Има ситуации, когато такава чаша изобщо не е инсталирана и гнездото изпада поради факта, че венчелистчетата не се отварят добре в бетон. По един или друг начин, ако случаят постоянно пада от чашата, препоръчваме ви инсталирайте нов гнездо с гофрирани стени, които ще решат този проблем.

Ако видите, че в стената е инсталиран нормален пластмасов гнездо, но гнездото или превключвателят на светлината е окачен, препоръчваме ви да проверите самите лапи. Възможно е диаметърът на монтажната кутия да е по-голям от диаметъра на удължаването на краката, в резултат на което калъфът просто не може да се хване по стените на чашата и да падне от нея. В този случай има два начина за решаване на проблема:

  1. Поставете гумени подложки под опората за крака, за да компенсирате празнотата.
  2. Сгънете леко венчелистчетата с клещи, за да увеличите диаметъра на дистанционера. Трябва да се разбере, че ако металът е мек, коригирането на ситуацията чрез деформация на венчелистчетата може да не работи, защото когато се разтегне, те ще се огънат назад. Това обаче се случва изключително рядко и тогава поради лошото качество на продукта.

Тривиалната ситуация, поради която електрическите аксесоари падат от стената, е грешка в инсталиране на изходкогато инсталаторът забрави да раздели добре венчелистчетата чрез усукване на специалните винтове. В този случай, за да подсилите корпуса, който е разхлабен, просто трябва да използвате отвертката, за да монтирате правилно, както е показано на снимката по-долу:

Монтаж на тяло

Препоръчваме ви също да гледате на видеоклипа друг начин, който ще ви помогне да коригирате ситуацията:

Какво трябва да направя, ако двойно гнездо в кухнята изпадне?

Ако живеете в сглобяема къща и в апартамент със старо окабеляване, тогава често гнездата и превключвателите е лошо да се държат в стената и да изпадат, защото са инсталирани в проходния отвор на преградата без гнездо. Можете ясно да видите тази ситуация на снимката:

През дупката в панелната къща

В този случай първото нещо, което трябва да направите, е да инсталирате гнездото, да го отрежете, ако е необходимо (понякога има проблеми с дебелината и трябва да съкратите стъклото от дъното) и след това отново да фиксирате гнездото или превключвателя в бетонната стена.

Друга ситуация е свързана със суха стена. Ако изходът избяга от сухото строителство заедно с парче гипс, съгласно горните инструкции, няма да е възможно да се оправи случая. Това се дължи на факта, че принципът на закрепване на гнездото в бетон и гипсокартон е различен. В последния случай пластмасовата чаша е прикрепена към листа GKL поради притискащите крака, което може да се види на снимката по-долу:

Как монтажната кутия е прикрепена към листа GKL

За да предотвратите изпадането и зашеметяването на гнездото, се препоръчва да залепите парче лист от сухото строителство с помощта на алабастър или гипсова замазка. Когато разтворът се втвърди, трябва да изрежете малка лента от GKL лист, да го поставите под повреденото място и да превъртите с винтове. Тази опция за укрепване на стената ще спести ситуацията.

Повреда от гипсокартон

 

Алтернатива е да забиете вестника вътре в празнината около дупката и да я напълните с дебела гипсова замазка. Не забравяйте да вкарате проводниците в контакта, преди да направите това. Монтажната кутия трябва да бъде притисната към разтвора, така че тя да се заравнява със стената (да не стърчи), след това отстранете излишния разтвор и изчакайте, докато гипсът се втвърди.

Ако случаят залита и изпада, е още по-лесно да се реши проблема, както показа майсторът в своя видеоурок:

Как да поправим продукта, ако стената е облицована с плочки?

Как да предотвратите счупване?

Основната причина, поради която изходът е разхлабен и пада от стената, е неправилната употреба на продукта. Неведнъж сме казвали, че е строго забранено издърпването на свързания кабел, като поради това можете да разкъсате калъфа от слота. Без значение как казват, но това е най-честата причина за неизправността. Останалото - не забравяйте поне от време на време да правите одит на окабеляване, проверка на надеждността на кацането на контакти и ключове, както и качеството на свързване на проводниците към клемите.

Ако не сте намерили решение на проблема за собствения си случай, опишете го в коментарите и ние ще се опитаме да дадем препоръка за ремонт възможно най-скоро. Надяваме се, че сега знаете защо гнездото пада от стената и как да го поправите със собствените си ръце!

Ще бъде интересно да прочетете:

Какво трябва да направя, ако двойно гнездо в кухнята изпадне?

Как да поправим продукта, ако стената е облицована с плочки?

(12 гласа)
Зареждането ...

Един коментар

  • Дмитрий

    Страхотното в това е как скрихте парите. Интересно решение, обикновено използвам портфейл

    отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *