Какво да направите, ако фазата в окабеляването на апартамента е изчезнала?

Баня, кухня, тоалетна, осветление нямаше. Електротехник от Наказателния кодекс казва, че фазата е изчезнала, предлага да положат жицата от най-близкия изход и да поставят жицата в кутията, това ли правят сега? Лесен начин и не е хубав. По някакъв начин не предизвиква доверие. Какъв проблем това може да е първоначално, пробив на тел някъде, контакт с патрона. Проверява се само в щита и в превключвателя. На какво трябва да обърнат внимание, за да разрешат проблем? Не съдете строго, в електричеството, разбира се, не разбирам, но искам всички да направят всичко правилно и безопасно. Просто сега е трудно да намерите професионалисти във вашата област.

Зареждане...

3 коментара

 • Admin

  Здравейте! Тъй като електротехникът предложи, това е най-крайният случай, така да се каже, временно решение на проблема, така че светлината да е там. Но разбира се, това не е изход от ситуацията. Както го разбирам, само светлината изчезна и само в три стаи, нали? Той провери превключвателя и в щита, какво каза? В щита окабеляването е разделено на групи (различни машини за осветление и контакти) или какво? Необходимо е да се определи точно къде фазата е изчезнала, в коя област. За целта намерете разклонителни кутии във всяка от стаите и проверете напрежението на захранващите проводници. Най-вероятно контактът в разклонителната кутия изчезна, от който окабеляването преминава към осветлението на трите ви стаи.

  Отговарям
  • Татяна

   Благодаря ви много за бързия отговор. Проверих превключвателя, проверих го и в разпределителното табло с индикаторна отвертка, но не за дълго, казах, че няма фаза, има превключвател с 3 клавиша, аргументирах се, че може би ремонта е направен в горната част, попаднал в телта ти ( но хората само лепиха тапети там, ако подът беше сменен, тогава може да има малка вероятност), попита той, никой не се изсипа отгоре, нищо няма вода, но няма заливи.) Това, което изглежда не е фазов превключвател, изчезна. Но и така той не провери нищо друго.

   Отговарям
   • Admin

    Не е необходимо да проверявате напрежението с индикаторна отвертка, а с тестер. Индикаторът често лъже. Трябва да гледате разклонителни кутии.

    Отговарям

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *