Какво да направите, ако difavtomat на входа е изключен?

Добър ден Много дълго време по време на ремонта беше отсечен въвеждащият дифавтомат 63А 100 mA. Е, и спря да се включва! Какво не си спомних, нещо със стени и може би в района на търговски обекти! Мислех, че дифавтоматът умря, добре, и го свързах директно от тезгяха. Дълго време всичко работеше. Днес реших да сменя дифавтомата, но все пак с новия не се включва! Той започна изследването си с чайник и определи, че difavtomat ще се включи, ако нулата или земята бъдат изключени на панел на гнездата на стаята на един панел! В резултат на това изключихте земята и всичко работи!

Мисля, че някъде за кратко! Разбира се, че няма да счупя стените, половината от страната живее без земя и нищо! Но бих искал да попитам дали може да се направи нещо? Намерете късо казано, изключване на клона на щита и след това измерване на съпротивлението между изходите? И ако, разбира се, не можете да оправите късометража в стената, тогава това, което може да се направи за безопасност, може да поставите допълнителен RCD на този клон или difavtomat! Като цяло, можете ли да посъветвате нещо? Благодаря предварително! Сергей, чайникът.

Зареждането ...

Един коментар

  • Admin

    Ако 100mA дифавтоматът се изключи, тогава има изтичане на ток над 100 mA. Този ток при излагане на хора може да бъде фатален. Опасно е да се работи с такова окабеляване. Необходимо е да се намери повредената зона и да се отстрани неизправността. Най-вероятно кабелът е бил повреден по време на процеса на ремонт. В коя линия на окабеляването е проблемът - може да се определи само чрез изключване на линиите една по една. Тоест, изключете един ред - направете пробно включване на дифавтомата, ако той се изключи - изключете следващия ред и т.н.
    Няма смисъл да поставяте допълнителен RCD или дифавтомат върху повредена линия - той също ще бъде деактивиран. По принцип за изходящите линии, за безопасността на RCD, трябва да изберете по-нисък праг за работа - 10-30 mA, но какъв е смисълът от поставянето им, ако токът на изтичане е повече от 100 mA.

    отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *