Често включване и изключване на устройства от контакта

Здравейте. През януари видях у вас въпрос на потребителя, че „възможно ли е постоянно да изваждате уредите от контактите, когато излизате от дома си“. Отговорихте, че това е нежелателно, тъй като при постоянно издърпване и поставяне контактите на устройства и контакти се влошават и че е по-добре да инсталирате машини на хладилника и т.н. Въпросът ми е: как да зареждате телефони, смартфони и таблети? В крайна сметка те обикновено трябва да се таксуват всеки друг ден, но се случва всеки ден. Оказва се, че трябва постоянно да използвате изхода, „напред-назад“. Благодаря.

Зареждане...

3 коментара

 • Admin

  Всеки гнездо е проектиран за определен брой „дърпания“, тоест във всеки случай гнездото няма да работи завинаги и по време на работа надеждността на гнездата на гнездата ще се влоши. Следователно, ако уредът може да бъде изключен с бутон, превключвател и т.н., тогава няма нужда постоянно да го изключвате от мрежата. В същото време има електрически уреди, които трябва да бъдат изключени от контакта - това включва зарядни устройства. Така или иначе непрекъснато ще ги изключвате - няма да се заобикаляте. Няма да изключите зарядни устройства, ще удължите живота на контакта, но в същото време зарядното ще намали експлоатационния живот и те ще консумират електроенергия - тоест ще ви бъде по-скъпо, отколкото да подменяте контакта веднъж на няколко години.
  Но не можете да приравните честото изключване на електрическите уреди с "евро" щепсел и телефон за зареждане. Евро щифтовете на щепсела са по-дебели от обикновено и ако изключвате и включвате такъв щепсел всеки ден, гнездото ще се провали много по-бързо, докато когато включите зарядното устройство с по-тънки щифтове, гнездото ще продължи дълго време.
  Във всеки случай изходът служи за използването му. Използвате, както желаете, основното е, че изходът винаги е в добро състояние. В случай на влошаване на контакта, гнездото ще се запали и трябва да бъде поправено или заменено с ново.

  Отговарям
 • Наталия

  Благодаря. Може би трябва да си купите удължителен кабел с бутон (не знам как се нарича) и да зареждате през него телефони и планети, включително и бутон, без да докосвате контакта?

  Отговарям
  • Admin

   Извиква се защитата от пренапрежение. Като опция можете, но вече написахте, че зарядните устройства не влияят неблагоприятно на контактите на контакта, така че няма нужда да се притеснявате.

   Отговарям

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *