Безопасно ли е да свързвате устройства чрез адаптери?

Добър ден! Имам такава задача: да свържа устройство с китайски тип I plug, но съм ограничен до някои адаптери. Първо вмъквам устройството в адаптера на европейския щепсел. Но този адаптер не е включен в защитата от пренапрежение поради големия си обем и малкия протектор срещу пренапрежение. Има друг адаптер от щепсела European / American (Type A) към европейския и е подходящ за гнездото за защита от пренапрежение. В резултат на това: вмъквам устройството в първия адаптер, след това във втория и едва след това в предпазителя от пренапрежение.

Въпрос: безопасен ли е такъв дизайн, може ли нещо късо съединение, да изгори или дори да се запали? Всички устройства изглежда са нови и без дефекти. Благодаря предварително за отговора!

Зареждане...

Един коментар

  • Admin

    Адаптерите увеличават съпротивлението, което води до нагряване. Като се има предвид, че искате да свържете устройството си чрез няколко адаптера едновременно, аз ви съветвам да отрежете китайския си щепсел и да свържете подходящия, за да се отървете от всички адаптери и директно да включите устройството в защитата от пренапрежение. Ще бъде много по-безопасно!

    Отговарям

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *