Изработка на автоматични гаражни врати с дистанционно отваряне

„Занаятчията и иглата носят радост на себе си и на хората.“ Не знаете какво друго да правите в двора, ако всичко вече е преработено и ръцете ви сърбят? Можем да предложим идея. Врати, които сами се отварят и затварят автоматично. Любителите на комфорта отдавна оценяват самата идея за дистанционно управление на портите, а други автомобилисти им завиждат, особено в момент, когато на улицата вали обилен дъжд. Ясно е, че повечето хора трябва да отворят листата на портата сами, но да го правят в лошо време е изключително неприятна задача, освен това, не всеки иска да пляска в мокри дрехи на седалката и да го изцапа. По-долу ще ви разкажем как да направите автоматични порти за гараж или ограда със собствените си ръце, предоставяйки подробни инструкции със снимки и видео примери.

Какви са механизмите

В наши дни има няколко вида улични порти:

  • мода;
  • прибиращ;
  • ролетни щори.

Swing е класически вид. Портата се състои от две крила, закрепени на панти към вертикална основа, дълбока и здраво монтирана стоманена рамка. За ръчно или автоматично отваряне на крилата определено се нуждаете от място пред тях.

Люлка

Ако искате да направите автоматични люлеещи се врати за собствения си дом, препоръчваме ви да гледате това видео:

Домашен плъзгащ механизъм

Прибиращи се на ролки, обикновено едно крило, технически неусложнен дизайн, тъй като теглото на портата се разпределя върху ролките, а допълнителните подсилени водачи са монтирани, за да издържат на вятър и странични товари. Такива механизми имат някои експлоатационни характеристики, но в същото време е съвсем просто да направите механичната част за тях със собствените си ръце.

Прибиращ тип изпълнение

Ако се интересувате от този вариант на автоматични порти за оградата, препоръчваме ви да гледате това видео ревю:

Домашен механизъм за отстъпване

Идеята за направата на плъзгащи се порти

Гаражните врати от ролков тип са набор от парапети, изработени от метал и пластмаса, затворени от подвижна брава, поставени в направляващи канали и свързани в една единствена конструкция. Придвижвайки се по металните водачи, сегментите се огъват, настаняват се под тавана и освобождават входа на гаража.

търкаляне

Гаражните врати от повдигащо-ротационен тип извършват сложна маневра, изкачвайки се и освобождавайки пътя. Автоматичният повдигащ механизъм за тях е труден за инсталиране и работа, така че няма да го разглеждаме в тази статия.

Принцип на работа

Механизмът за отваряне на люлеещата се врата е набор от два двигателя и система за автоматизация, която следи позицията на крилата и последователността на тяхното отваряне / затваряне, а също така улавя и разпознава команди от дистанционното управление.Лист с жлеб на профила на наслоя трябва да започне да се движи първо, когато портата се отвори автоматично, и да спре движението на последната при затваряне, за да избегне задръстване и повреди на капаците. Също така движението трябва да спре в крайните точки на положението на крилата. Мощността на моторите директно зависи от теглото на крилата и тяхната гладкост - колкото по-тежки, толкова по-мощни са двигателят и скоростната кутия, за да ги контролират. Също така си струва да се има предвид площта на платното, ефектът на вятъра върху тях. В ветровит ден е много по-трудно двигателите да движат портите. По-добре е да предвидите и да направите аварийно отваряне на уличната порта, в случай на повреда или липса на електричество, в ръчен режим.

Задвижващ мотор

Както във фабричните, така и в домашните задвижвания, те използват главно задвижване или линейно задвижване, което е показано на снимката по-долу:

Домашен фотоактор

Това е резбова пръчка, която е свързана с двигателя и се върти на лагерите. Поради въртенето на щифта, насрещната част, съединителят, се завинтва към резбата, като по този начин се движи по дължината на щифта. Все пак този дизайн на задвижването понякога се нарича червячна предавка.

Коефициентът на намаляване зависи от стъпката на резбата, колкото по-малък е стъпката, толкова по-голяма сила може да се предаде от задвижването, но скоростта в този случай намалява. Като електромотор можете да използвате моторна скоростна кутия за автомобилни чистачки или електрически прозорци.

Механизмът на автоматичните плъзгащи се врати е доста лесен за изпълнение. Един двигател, една скоростна кутия. Линейното предаване на движение може да бъде на стелаж със зъби или през верига на мотоциклети. Автоматиката следи крайните позиции на крилото, затворено или отворено. Основният акцент е твърдият дизайн на крилото и системата от ролки, които държат тази структура по време на затваряне и отваряне. Също така осигурява устойчивост на странично натоварване по време на вятър. Основната задача е балансираното крило да се движи лесно и без усилие по ролките и водачите. По време на разработването на портата трябва да се осигури аварийно отваряне в случай на повреда или прекъсване на електрозахранването. Като имейл Възможно е също да задвижвате мотор от електрически прозорец или чистачки.

Автоматизация за снимка с плъзгащи се порти

Гаражните автоматични врати, от своя страна, също се делят на ролетни щори (те могат да се наричат ​​и секционни) и врати с нагоре и нагоре. Този тип е проблематично да се направи самостоятелно поради сложността на технологията на производство. Плюсът им е, че производството се извършва по индивидуална поръчка в сервиза, а монтажът се извършва като единица, така че не отнема много време.

Автоматичен затвор

Обща сума

Сега на пазара има широка гама от механизми и елементи, за да се направят автоматични порти с дистанционно отваряне и затваряне с дистанционно управление.

Kit

В нашата статия се опитахме да запознаем читателите със съществуващите видове механизми и да предложим идея за самостоятелно сглобяване или избор на подходящ вариант за автоматични порти за селска къща, като посочваме точките, на които трябва да обърнете по-голямо внимание, а именно:

  1. Ветроходство. Устойчивост на вятъра.
  2. Тегло. Натоварването на механизма за отваряне.
  3. Аварийно отваряне в ръчен режим. Лесно изпълнение.
  4. Подходящ за ремонт и лесна поддръжка.

Надяваме се, че сега знаете как да направите автоматични порти със собствените си ръце и от какво трябва да се състои техният механизъм. Ако материалът ви е харесал, защо да не го споделите с приятелите си в социалната мрежа?

Ще бъде полезно да прочетете:

Домашен плъзгащ механизъм

Идеята за направата на плъзгащи се порти

Домашен механизъм за отстъпване

(2 гласа)
Зареждане...

Добави коментар

Задължителните полета са маркирани *