Автоматично управление на осветлението в зависимост от нивото на светлина на улицата

Юджийн пита:
Добър ден, въпросът вероятно не е съвсем стандартен, аз уча във военната академия, в аспирантурата темата на устройството за дипломата се пресича с полето ви на знания knowledge Възможно ли е автоматично регулиране на нивото на осветеност на LED лента (или друг мощен източник на светлина) в автоматичен режим , опцията ден-нощ не е подходяща, тъй като трябва да промените силата на Осветлението, в зависимост от силата на сиянието на слънцето, благодаря предварително.
Отговорът на въпроса:
Добре дошли! Да, може би, и не особено трудно. Погледнете димерите, които се контролират от протокола DALI (има и други протоколи) - там той се реализира в реда на нещата. Ако това е диплома по електроника, тогава google по темата за PWM управление, четене на аналогов сигнал от фоторезистор или фотодиод. Чрез микроконтролера това също се осъществява лесно. Повече опции, по принцип, тогава не.
Зареждането ...

Един коментар

  • Юджийн

    Дипломата не е конкретно по темата за електрониката, това устройство е просто необходимо в контекста на моята тема, точно сега ще видя какво написахте

    отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *