Последни съвети за избор на пасатор през 2017 година

Закупуването на блендер трябва да се приема много сериозно, защото този уред ви спестява време и е незаменим помощник в приготвянето на месо, супи, млечни шейкове или смути. В допълнение, устройството е полезно, ако имате малко дете, което да приготвя бебешка храна или на човек, който реши да стане суров хранител. Устройството има много предимства, но възниква логичен въпрос: как да изберем пасатор за дома през 2017 г. и коя компания има най-доброто устройство? Това е, което ще бъде разгледано в нашата статия.

Като начало трябва да вземете решение за типовете устройства, тъй като от това кое от вас най-много ви харесва зависи правилният избор. Така че, те разграничават стационарен, потопяем и комбиниран блендер. Нека се спрем на всеки от тях по-подробно.

неподвижен

Този тип уреди представлява стойка с контролен панел с прозрачен съд, монтиран отгоре (както е показано на снимката по-долу). На дъното на резервоара са сменяеми ножове, благодарение на които продуктите се смачкват. Устройството е подходящо за напукване на лед, приготвяне на различни напитки (включително здравословни зелени смути от зеленчуци), разбиване на яйчен белтък и нарязване на ядки.Стационарен модел

Едно от основните предимства, ако решите да изберете стационарен пасатор, е лекотата на използване. Продуктите се хвърлят директно в купата, натиска се бутон и стартира програмата. Повечето съвременни устройства през 2016-2017 г. имат и функция за самопочистване, която предупреждава за опасността от порязвания. От плюсовете все още може да се отдели факторът, че устройството на цена ще бъде по-евтино от потопяемата версия и в същото време да има повече мощност.

Когато избирате смесител за 2017 г., не трябва да забравяте, че типът на изпълнение на работния плот заема много място. Ако сте собственик на малка уютна кухня, едва ли има място за такъв агрегат. В този случай ви съветваме да изберете потопяем модел.

Материал за купа

Ако решите да изберете стационарен електрически уред, не забравяйте да посочите материала, от който е направена купата.

 1. Стъкло: не абсорбира външни миризми, не потъмнява с времето, подходящо за горещи храни.
 2. Пластмаса: евтина, няма да се счупи, лесно.

Всяка от тези купи има своите предимства и недостатъци, но все пак ви съветваме да изберете пасатор със стъклен съд, ако е възможно. Такава купа ще бъде по-полезна и красива, въпреки риска от счупване и трудностите при подмяната. Пластмасовата версия може да се напука, потъмнее и да абсорбира миризмата на храна с течение на времето. В допълнение, при излагане на висока температура може да започне да се топи и да отделя опасни вещества. Стъклена купа

Трябва да се има предвид, че в наше време има производители, които са се научили да правят пластмасови купички с много добро качество, които не се страхуват от опетняване и лоша миризма.Такъв блендер ще бъде скъп, но изборът на кое устройство е по-добре да се купи няма да стои.

Обем на купата

Важен фактор при избора на добър блендер е обемът на купата. Тук всичко е съвсем просто - за домашна употреба 1,5-2 литра ще са достатъчни. Това е най-популярният обем за стационарен електрически уред и най-вероятно няма да е трудно да намерите и изберете точно такъв капацитет.Основен електроуред

Какво да търся

Стационарното устройство има своите недостатъци. Този модел очевидно губи от потопяемия по отношение на параметрите и функционалността. Той е доста подходящ за семейно парти с коктейли, но няма да може да смила напълно продуктите за малки порции, освен това е по-добре да не го използвате за приготвяне на бебешка храна.Полезно устройство

Между другото, популярната компания Philips пусна уникален блендер-двоен котел, специално за готвене за малки деца! Ако основният критерий за избор на пасатор е именно присъствието на дете, това устройство ще ви подхожда най-добре.

Когато купуват настолна версия, мнозина започват да дразнят силните вибрации по време на работа на уреда. За да избегнете това, настоящият ни съвет относно избора на пасатор за вашия дом е да закупите устройство с вендузи или гумени крачета!

потопяема

Потопяем блендер се състои от специална дълга дръжка, върху която са монтирани различни дюзи. Често в комплекта се включва и мерителна чаша, която е удобна за смесване на съставките. Управлението на това устройство е механично, всички бутони са на самата дръжка. Можете да видите пример на модел за ръчно управление на снимката по-долу:ръчна работа

Механичното устройство е идеално за приготвяне на различни ястия: мляно месо, детска храна, супи с пюре, нарязване на зеленчуци и др. Почти универсално устройство, което заема много малко място и може да стане най-добрият и надежден асистент в продължение на много години. Но как да изберем ръчен миксер и кой от тях е по-добре да купим? Освен това има свои собствени нюанси. Обърнете внимание на броя на скоростите, мощността и наличието на дюзи. След като анализирате всички характеристики, можете да изберете най-добрия модел с идеално съотношение цена и качество.

скорост

Един добър скъп блендер може да има до 30 вида скорости, както и различни режими (турбо, плавно регулиране и т.н.), но често това не е необходимо. Ако искате да изберете единица за приготвяне на домашна храна, 5-7 скорости ще са ви напълно достатъчни. Няма смисъл да преплащате за функции, които няма да използвате.Универсален модел

мощност

Потопяемият смесител има по-малка мощност от стационарния, което е неговият съществен недостатък. Ако възнамерявате да използвате уреда за твърди продукти, замразени зеленчуци или кълцане на лед, трябва да изберете мощен пасатор (от 500 W). Трябва да се има предвид, че такъв агрегат ще бъде доста тежък и не много удобен за използване, така че в този случай има смисъл да изберете стационарна версия. Във всеки случай, ако решите да изберете ръчен блендер, не забравяйте да купите устройство с мощност поне 300 вата.Лесен за употреба

дюзи

Има голям брой различни дюзи за потопяемия. Тяхното присъствие в комплекта зависи от цената и марката, която решите да изберете. Най-популярните са следните:

 • Blender (чопър) - стандартен накрайник под формата на ножове за нарязване на продукти. По-добре е, ако е метал, тъй като пластмасата при взаимодействие с горещо може да започне да се топи.
 • Дроселът е много полезна дюза, която прави нашето устройство пълна подмяна на миксера. Подходящ за разбиване на тесто, яйца и сметана.
 • Мелница - дюза, предназначена за смилане на малки порции.
 • Вакуумна помпа - благодарение на тази дюза можете да изпомпвате въздух от специален контейнер (създавате вакуум) и да съхранявате храна в него много по-дълго.
 • Шредер - настъргва (фино нарязва) зеленчуци, плодове и някои видове сирена.

Пример за стандартен уред

Важен момент

Въпреки факта, че ръчния блендер има много предимства, е доста трудно да го използвате за дълго време. През цялото време трябва да държите устройството в ръка, което може да бъде трудно, ако готвите в големи количества. За шумно парти все пак препоръчваме да изберете стационарен или комбиниран вариант. Освен това не трябва да пропускате възможността да поръсите парчета храна около къщата.

комбиниран

Все още се съмнявате и не знаете как да изберете най-добрия блендер за вашия дом? Купете комбиниран вариант! Това е комбинация от потопяеми и неподвижни уреди с всичките им функции. Комплектът включва: удължена дръжка, различни дюзи, нож за нарязване на лед, измервателни контейнери и дюзи с ножове в купата. Такъв агрегат все повече набира популярност през 2017 г., може спокойно да се нарече мини комбайн, благодарение на неговата функционалност и характеристики. Според отзивите тази опция е доста подходяща за хора, които могат да си позволят да платят доста висока цена за електрически уред и са щастливи собственици на просторна кухня.

Как изглежда блендерът „мечта“, можете да разгледате тази снимка:Комбиниран модел

Най-добрите производители

Подхождайки към логичното заключение на тази статия, бих искал да дам като пример конкретни производители, които заеха своето място в света домакински уреди, а също така получи много положителни отзиви и заслужава да бъде във вашата кухня. Сред тях са такива марки:

 1. Braun
 2. Philips
 3. Redmond
 4. Bosch

Тези компании имат голямо разнообразие от потопяеми и неподвижни модели. Използвайки нашите настоящи съвети за избор на пасатор 2017, можете лесно да закупите най-доброто устройство за себе си и семейството си. Що се отнася до популярните марки, които получиха не само признание, но и ярки дискусии по форумите, бих искал да отделя като отделна линия такива елементи като Kenwood, Moulinex и Vitek.Разнообразие от видове

Популярни модели

Ако все още не сте решили кой блендер е по-добре да изберете, препоръчваме ви да се запознаете със следните потопяеми модели, които през 2016-2017 г. се считат за един от най-оптималните по отношение на цена и качество:

Philips HR 1645, На сравнително ниска цена разполага с всичко необходимо за ежедневна употреба. Купувачите отбелязват, че този модел има много удобна дръжка, което прави използването му удоволствие. Трябва също да се отбележи лекото тегло на пасатора и стилен дизайн. Качеството на Philips е на високо ниво.
Philips HR 1645

Braun MQ 535 Бебе, Друг евтин, но висококачествен пасатор от елитен производител. Опциите са стандартни, дизайнът е чист, дръжката е удобна. Има достатъчно сила за смилане на твърди продукти като моркови и непълно размразено месо. Единственият недостатък са две скорости, но на цена 5000 не можете да критикувате това устройство. Ако искате да изберете добър блендер за вашия дом, обърнете внимание на тази опция.

Braun MQ 535 Бебе

Bosch MSM 87165, Bosch е един от най-добрите производители на домакински уреди, така че когато избирате чопър, можете да сте сигурни в доброто качество на сглобяване. Говорейки накратко за този пасатор, той е доста мощен, евтин и също така удобен за използване. Продуктът напълно оправдава цената си.

Bosch MSM 87165

Scarlett SC-HB42F19, Скарлет любителите на технологията препоръчват да се обърне внимание на това устройство, чиято цена не надвишава 3000. На тази цена блендерът не се поддава на специална критика, всичко е перфектно, за което свидетелстват множеството положителни отзиви в Интернет. Обръщаме вашето внимание на факта, че Scarlett SC-HB42F19 дори има плавен контрол на скоростта, което е много полезна функция.

Scarlett SC-HB42F19

REDMOND RFP-3906, Блендер затваря нашата оценка, което също ще бъде правилното решение за избор. В този модел приятен дизайн, удобен дизайн и наличието на всички необходими функции са приятни. Освен това техниката на Редмънд е една от най-добрите, така че няма съмнение относно надеждността на устройството.

REDMOND RFP-3906

По отношение на стационарните модели, най-добрите блендери на 2017 г. в тази категория са, както следва:

 1. Philips HR 2166, Основни характеристики: мощност 600 W, 2 скорости, пластмасова купа, механично управление и наличието на мелница.Над 6000 е добър вариант за дома.
 2. ProfiCook PC-UM 1086, Също 2 скорости, но мощността достига 2150 вата. Ако ледът се напука и турбо режим. Стъклена купа. Цената е малко по-малка - около 5 хиляди.
 3. Sinbo SHB-3062, Един от най-популярните бюджетни смесители. С цена от едва 1600, този модел е оборудван с 2 скорости, мощност от 400 вата и наличието на режим на разрушаване на лед. Също така, Sinbo SHB-3062 има възможност за плавно регулиране на скоростта, за което поставяме отделен плюс.
 4. Gastrorag B-179, Качествен модел от китайски производител. От основните параметри бих искал да подчертая 3 скорости на смилане и мощност 2000 вата. В допълнение към разделянето на лед, това устройство няма допълнителни функции.
 5. RAWMID Dream Samurai BDS-04, Ако нямате нищо против да изберете скъп пасатор, който в същото време има много положителни отзиви, препоръчваме ви да се обърнете към този модел. Цената на RAWMID Dream Samurai BDS-04 е цели 19 хиляди, но в същото време устройството има доста висока мощност - цели 2900 вата. Броят на скоростите е 7, сглобката е доста висококачествена. Този пасатор е чудесен вариант за кафене или ресторант.

И накрая, предлагаме да се запознаете със съветите за избор на пасатор, които бяха предложени в популярното видео шоу:

"Всички бъдете мили"

Експертни съвети

Това е всичко, което искахме да ви кажем как да изберете пасатор за вашия дом и коя компания има най-добрия уред. Сега знаете всички нюанси и тайни за закупуване на полезно устройство в кухнята. Надяваме се, че информацията ви се стори полезна и скоро ще можете да зарадвате домакинството с интересни рецепти за коктейли и вкусни ястия!

Прочетете също:

"Всички бъдете мили"

Експертни съвети

(11 гласа)
Зареждането ...

2 коментара

 • Вика К.

  Блендер наистина е голяма помощ в кухнята. има нужда от добра. Радвам се, че взех VVK. евтин, но мощен и издръжлив

  отговор
  • Елена

   И ние имаме Dauken, модел MX900, също е супер нещо! В модерна кухня не можете да направите без мощен неподвижен блендер, сега съм сигурен. Особено, ако искате да нахраните семейството си разнообразно и вкусно.

   отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *