Актуални препоръки за избор на брашно

A sconce е стенна лампа, която може да допълни интериора на една стая, както и да създаде допълнително осветление за четене на книги или създаване на уютна атмосфера. Ако не знаете как да изберете брашно за спалня или друга стая, така че всичко да изглежда хармонично и стилно, тогава ви предлагаме да се запознаете с тази статия. Не забравяйте, че от такива дреболии се създава уникален дизайн на всеки апартамент или частна къща.

функции

В къщата бравата може да изпълнява няколко функции и изборът на устройството ще зависи от това:

  • Локално осветление. В този случай осветителните тела изпълняват директната си функция и са избрани по предназначение. Можете да изберете брашно за осветление за огледало в банята или картини на стената в залата. Също така често срещана опция е да инсталирате стенни уреди над леглото в спалнята за удобно четене.
  • Осветление за атмосферата. Мнозина се стремят да изберат красиви осветителни тела, които ще помогнат да се създаде както тържествена, така и интимна атмосфера. Такива модели трябва да се комбинират с полилеи. В същото време, когато се изисква ярка светлина, могат да бъдат включени всички налични осветителни устройства. Ако, напротив, искате комфорт и здрач, оставете само включената брада.
  • Вместо полилей. В определени случаи дори можете да изберете стенни светлини вместо тавани. Например за коридорно осветление или малък коридор с ниски тавани, няма смисъл да купувате луксозен полилей, който ще изглежда твърде масивен. Компактните осветителни тела ще изглеждат по-подходящи и интересни. Те също могат да осветяват стълбите.
  • Зониране. Можете визуално да разделите стаята на различни зони - за почивка, учене, хранене и т.н.
  • Декорация. Понякога единствената функция на стенната лампа е да украсява стая. Сега има много различни модели, които са подходящи за всеки дизайн.

Необичайни модели в интериора

Видеото по-долу подробно описва как да изберем брашно за банята:

Примери за дизайн

Ако искате да изберете стилни брави, подходящи за интериора, тогава трябва да знаете, че почти всички модели на такива лампи могат да бъдат разделени на два стила:

  1. Classic. Луксозни антични модели с елегантни абажури, използващи кристал и елементи от сребро, злато или бронз.
  2. Modern. Вече има къде да потърсите фантазия при избора на осветителни тела. Можете да изберете модели с различни форми, размери и цветове. Основното е, че те са комбинирани с цялостния интериор на стаята и къщата като цяло.

Предлагаме да разгледаме малка фотогалерия с дизайнерски стенни лампи:


Класическите брави трябва да се поставят симетрично и те да не се купуват едно по едно. При съвременните модели правилата са приблизително еднакви, но напоследък дизайнерите все повече експериментират с техния брой и местоположение.Може би трябва да проведете експеримент и за вас, но го направете много внимателно, за да не развалите цялостния интериор.

Какво още трябва да знаете

Изборът на правилното брашно е важна задача и има някои трикове, които ще ви помогнат в това. Когато осветявате огледало, използвайте две светлини от двете страни. Обърнете внимание, че светлината трябва да е достатъчно ярка, но не и заслепяваща. В допълнение, стилът на огледалото трябва напълно да съответства на стила на sconce.Огледално осветление

Ако искате да изберете стенни лампи за боядисване на осветление, тогава трябва да си купите устройства с матови нюанси, за да избегнете ненужни отблясъци.

Когато избирате модели за четене, също е по-добре да изберете матови нюанси. Е, ако продуктът има контрол на яркостта, самата светлина трябва да бъде максимално удобна и близка до естествената.Матови нюанси

Стенната лампа трябва да се комбинира с полилей (ако има такъв). Най-често комплект от полилей, бра или подова лампа за комбинирано осветление се купува веднага. Ако решите да изберете всичко поотделно, уверете се, че всички модели са в хармония един с друг.

Сонците, насочени нагоре, визуално удължават ниския таван. Съответно насочена надолу ще я направи още по-ниска.Светлина в коридораЗа осветление се нуждаете електрическо окабеляване, така че планирайте местоположението на всички осветителни уреди, преди да започнете ремонти.

Височина на брашното в близост до леглото - 130-160 см. Това е най-удобният вариант да изключите светлината, просто като протегнете ръка.Светлина за четенеСтенната лампа ще изглежда добре в кухнята, в която масата е избутана към стената.

Сега знаете всичко за това как да изберете брашно за кухнята, спалнята или залата. За да създадете уютна или празнична атмосфера, допълнете интериорния дизайн и разделете стаята на зони - всичко това може да се направи с помощта на стенни лампи. Основното е да направите успешна покупка и правилно да изберете местоположението на осветителни устройства в стаята.

Прочетете също:

(2 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *