5 най-добри начини за запечатване на отварящ прекъсвач

Според PUE на входа на къщата е необходимо да се инсталират устройства за защита от превключване. Няма значение какво ще бъде избрано като входно устройство, или прекъсвач с предпазители, превключвател за натоварване или партиден превключвател, дифавтомат или прекъсвач, но устройствата за измерване на електрическа енергия трябва да бъдат надеждно защитени. Така един от тях трябва да бъде монтиран пред електромера. За да не попаднем в джунглата с избора на желаното устройство, ще се спрем на прекъсвача. Трябва обаче да се помни, че без значение какъв е изборът ни, всяко от устройствата е запечатано. С какво и как да запечатате въвеждащата машина в щита ще бъде обсъдено по-късно. Редът, в който ще бъдат разположени методите, е условен и не зависи от лекотата на попълване, тъй като всеки от тях има своите плюсове и минуси.

Използване на стикери

Запечатването на прекъсвач с стикер за уплътнение е една от най-достъпните, бързи и лесни опции. Съдете сами, такъв стикер се състои от два слоя, единият от които е лепилна основа, а вторият всъщност е печат. При всеки опит за незаконно премахване ще се появи надписът "отворен".

Използване на стикер във козирка

Пластмасова кутия

Такава кутия е направена от самозагасващ се полимер и ще позволи не само да запечата уводната машина, но и да я предпази от кражба на ток, както и от неоторизиран достъп до терминалите на устройството. Той е направен под формата на кутия и е предназначен за отделна инсталация от дозиращото устройство. Освен това има щамповани отвори за свързване на проводници, които много лесно се избухват на удобно място за монтаж.

Бокс за АБ

Това е падаща кутия от две части. В допълнение към инсталирането отделно от измервателния уред извън модулния шкаф, кутиите могат да бъдат проектирани и за монтаж вътре в него DIN шина.

Разгледайте кутията за отделна инсталация. Вътре е оборудван с DIN шина, върху която е монтирана въвеждащата машина. За да го запечатате, е необходимо да фиксирате реципрочната част на кутията отгоре, след което уплътненията се поставят в дупките.

Кутията за вътрешен монтаж е следната:

Монтаж на DIN шина

Той също има две части. Принципът на запечатване е абсолютно същият като в предишния случай. Няма фундаментална разлика в двата варианта на изпълнение, но все пак е по-добре да поставите въвеждащата машина вътре в щита до метъра. Такава инсталация ще бъде по-подходяща и удобна.

Пластмасови тапи

Следващият начин за запечатване на отварящия прекъсвач е чрез пластмасови тапи. Те са най-новият метод и освен защита срещу кражба осигуряват и защита от токов удар.Те са изработени от специална незапалима пластмаса и структурно се състоят от две части, комбинирането на които образува тапа. На снимката по-долу можете да видите как изглежда такъв печат:уплътнение

Както виждате, тя е в разглобено състояние. Нека да разгледаме как можете да запечатате въвеждаща машина, като я използвате малко по-подробно. Стъблото се състои от две половини. Първо трябва да поставите първата част на щепсела (на снимката е по-ниска) на специално място в машината. Тогава в него е монтирана втората половина, която сякаш пука щепсела вътре в машината, като по този начин гарантира надеждното й закрепване в кутията.

Печат върху AB

След това в отвора на щепсела е монтирано уплътнение. Освен това уплътнението може да се извърши не само с помощта на традиционна тел и сгъваемо уплътнение. Можете също така да използвате пластмасово уплътнение за еднократна употреба.

Продукт за еднократна употреба

Трябва да се отбележи, че не всички машини ще могат да се запечатват по този начин. Факт е, че преди пуснатите модели все още не са имали специални слотове за фиксиране на щепселите. Внимавайте при избора на този метод и обърнете внимание на вече инсталирания или новозакупения прекъсвач.

Запечатване на щит

Използването на този метод ви позволява да запечатате отварящата машина в най-кратки срокове. Всички превключващи устройства, както и електромера, са затворени с един общ щит, който вече е пряко запечатан.

Щит на улицата

Изглежда, че всичко е добре, лесно и сравнително бързо, можете да запечатате AB. Представете си обаче ситуация, в която трябва бързо да замените едно устройство, а не непременно самата машина. Точно така, за да стигнете до него, трябва да счупите уплътнението на целия щит. Това законно ли е? Очевидно не. Трябва да се обадите на представител на Energosbyt, за да отпечатате целия кабинет и това води до загуба на време и пари.

Използването на SchUR (екраниране и дистрибуция)

За разлика от общия щит, SchUR позволява селективно уплътняване. Тоест, ако е необходимо да се запечата точно въвеждащата машина, както в нашия случай, тогава се избира желаният SchUR със съответните изрези в щита за машината. По този начин получаваме очевидно предимство пред общия щит.SCHRU

И накрая, препоръчваме да гледате видеоклип, в който ясно са демонстрирани съществуващите методи за запечатване на прекъсвач:

Сега знаете как да запечатате отварящата машина в щита, така че да е удобно и най-важното - в съответствие с правилата. Надяваме се, че нашата статия е била полезна и интересна за вас!

Също така препоръчваме да прочетете:

(5 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *