14 основни повреди на кафе машини и как да ги премахнем

Истинските любители на вкусното ароматно кафе много често купуват кафе машина в кухнята. Този тип домакински уреди не са много евтини, особено когато става въпрос за ремонт. В сервизния център, за да поправят най-простите проблеми, те могат да вземат прилична сума пари. Ето защо решихме да ви кажем какво да правите, ако кафе машината не работи и как да поправим оборудването у дома със собствените си ръце. По-нататък ще разгледаме най-основните повреди на кафе машини и веднага след всяка неизправност ще предоставим малки инструкции за ремонт.

Водата тече изпод рога.

Ако установите, че кафе машината изтича на кръстовището на рога с тялото, това не е много сериозна неизправност, която лесно можете да поправите сами. Най-вероятно водата тече поради запушения о-пръстен на кръстовището на така наречения "нос" и тялото на кафемашината. Запушването може да възникне поради всичко: мастни натрупвания, мокро ядене, кафе, чужди предмети и др. В този случай за ремонти е необходимо само да изплакнете замърсената зона и да сглобите отново клаксона.Място за изтичане

Ако кафе машината изтича поради уплътнението (напукано или скъсано), трябва да я замените с нова. Тук трябва да обърнете внимание на факта, че е необходимо да промените уплътнителния пръстен на абсолютно същия по отношение на характеристиките. Ако просто намерите подобен уплътнител във форма в домашната работилница (например от резервна част за кола), няма нужда да я инсталирате, защото гумата, от която може да се направи такъв продукт, може да не е достатъчно устойчива на температури или да не е толкова гъвкава. Същото изискване важи и за останалите консумативи!

Как да оправите теча сами

Обръщаме също така вниманието ви на факта, че по време на такива ремонти на кафемашината със собствените си ръце, трябва да проверите филтъра с клаксони, преди да инсталирате ново уплътнение. Може би филтърът е запушен с кафеени отлагания и разрушаването е станало поради факта, че водата под налягане търси слаба точка на пробив. Ако не почистите филтъра навреме, могат да възникнат по-сериозни проблеми.

По аналогия можете да поправите или замените всяко друго уплътнение, което тече. Видяхте ли вода да изтече от кафемашината? Не се страхувайте сами да поправите проблемната зона. Основното е да го направите навреме, докато водата стигне до окабеляването и електронния блок. Навременният ремонт може да ви спести от токов удар, а оборудването от пълна повреда.Трябва също да се отбележи, че обратната ситуация - когато кафе машината не изпомпва вода, може да възникне поради неизправност на буталото, разположено над устройството за варене. Можете също да опитате да го поправите сами след визуална проверка.

Чу се шум отвътре, налягането от клаксона намалява

Ако забележите, че водата от кафе машината леко тече и има външна свирка или шум, това означава, че най-вероятно мрежата или самият филтър в рога са се запушили. Изплакнете не е трудно, да не говорим за факта, че подобен ремонт няма да отнеме много време. Продават се специални продукти за почистване на кафе машина или кафе машина от мазнини. Можете също така внимателно да премахнете петната с клечка за зъби. Основното нещо - когато ремонтирате кафе машината самостоятелно, не драскайте вътрешните контейнери, защото дори малките драскотини ще забавят смляното кафе, което допринася за бързото запушване на оборудването.Система за промиване

Ако кафемашината е шумна и излива кафето лошо, дори може да има причина, защото филтърът е запушен поради твърде високо смилане на кафените зърна. Започнете ремонта, като отворите бункера за кафе на зърна и проверите смилането. Ако видите кафеен прах, регулирайте меленето ръчно (много кафе машини имат тази функция). Е, последната причина за външен шум е износването на вътрешния механизъм на помпата, в резултат на което кафемашината шуми, бръмчи и не излива вода добре. В този случай е възможно да се поправи ниско налягане само чрез подмяна на помпата.

Какво да направите, ако кафето леко тече от рога

Външен шум + пълна липса на работа

Ако вашата кафе машина е шумна и не вари кафе, тогава трябва сами да откриете причината за повредата. На първо място, определете дали водата се нагрява и нейният поток в нагрято състояние. Ако кафемашината поема вода и я затопля, но кафето не издава, най-вероятно причината за разграждането е образуването на въздушно задръстване. В този случай ремонтът се свежда до факта, че е необходимо да се премине гореща вода през машината за капучино, което трябва да отстрани неизправността. Ако кафето тече от чучура със слаб поток, опитайте да промиете цялата система със специален препарат, като всички симптоми показват запушени дюзи. Това не помогна ли? По-добре е да вземете неработеща машина за кафе до сервизен център, както вече има повреда на електрониката, чийто ремонт вероятно няма да е възможен за вас.

Между другото, електронният блок трябва независимо да сигнализира за запушена система, като издава грешка или удивителен знак на дисплея (това трябва да бъде описано в инструкциите за експлоатация). Понякога грешката може да не светне, защото съответният сензор е дефектен, което трябва да бъде проверено и заменено, ако е необходимо!

Бутоните не работят

Ако кафе машината не реагира на натискане на бутони или други възможни команди, може да има няколко причини за неизправности. Първо проверете дали има вода и кафе в съответните контейнери, като повечето съвременни кафе-машини няма да се включат в положение на празен ход. Второ, внимателно погледнете дисплея, което веднага може да покаже конкретна грешка. След визуална проверка можете да пристъпите към по-сериозен ремонт - махнете предния панел и използвайте мултицета, за да звъните на всички бутони за захранване. за как да използвате мултицет, ние вече ви казахме.Преден панел

Понякога бутоните не работят поради факта, че преди това бяха пълни с кафе и сега залепват. Можете да премахнете лепкавата мръсотия с памучен тампон, потопен в алкохол. Те направиха всичко, но не успяхте да настроите бутони на кафемашината? По-добре е да се свържете със специалисти, както проблемът може да се крие в неизправността на електронния блок за управление и в този случай ремонтът на кафе машината е много по-сложен. Тези, които са „приятели“ с тестера и знаят как да проверят целостта на веригата, се препоръчва да проверяват последователно всички елементи на веригата. Може би кафе машината не работи поради изгорял предпазител или някакъв неизправен резистор.Подмяната на счупен компонент на дъската е лесна, ако знаете как да го направите.

Без мощност

Ако кафе машината изобщо не работи, препоръчваме ви първо да следвате инструкциите за Направи си сам ремонт на желязо, Първо проверете целостта на кабела и захранването в контакта. След това обърнете внимание дали вратата на кафемашината е затворена. В повечето съвременни модели е инсталирана защита срещу включване при отворена врата на устройството за варене и, вероятно, оборудването не се стартира по тази причина. Ако не можете да намерите очевидни причини, продължете да разглобявате кутията и последователно звънете с мултицет всички участъци от веригата от електрическия кабел до термозащитните елементи. Не открихте неизправност? По-добре е кафемашината, която се е развалила за ремонт, да занесете в сервизен център, особено ако е в гаранция.

Препоръчваме ви също да разгледате инструкциите за ремонт на кафемашината, която се изключва:

Как да решим проблема с изключване на оборудването

Техниката не вижда кафе

Понякога се случва кафе машината да не вижда кафето, въпреки че се излива в резервоара. Това се случва по много причини: устройството за управление се е повредило, двигателят не работи или кафемашината с фуния е повредена. Тук отново визуална проверка и тестер ще ви помогнат да намерите неизправността. Ако установите, че вътрешният механизъм е покрит с кафеена прах, това означава, че кафемашината се е счупила и в резултат кафеният прах е попаднал в двигателното отделение. Ремонтът на кафемашината в този случай се свежда до факта, че трябва сами да смените двигателя, но ако това не е препоръчително, е по-лесно да си купите нова кафе машина.Запушен вътре

Тук бих искал да нарисувам и още едно „заболяване“ на кафемашините и техните аналози - липсата на кафе. Такъв проблем може да възникне поради запушването на устройството за варене или степента на смилане на кафените зърна е твърде малка. Ако вашата кафе машина не излива кафе или сервира твърде малко, опитайте да зададете по-висока степен на смилане или почистване на устройството за варене.

Светлината светва или грешка на дисплея

Ако кафе машината даде грешка (както е на снимката по-долу) или индикаторът на предния панел светне (лампата мига), първо, погледнете ръководството за употреба. Производителите на кафемашини в книжката трябва да посочат всички възможни грешки, причините за тяхното възникване и методите за поправка на сам.Грешка в дисплея на Krups

Най-често проблемът възниква поради неизправност на датчика. В този случай можете да опитате да поправите кафе машината, като старателно почистите и промиете системата. Не помогна ли? Проверете дали всички контейнери са напълно поставени и поплавъкът работи в резервоара за вода. Обикновено щателна визуална проверка и запознаване с ръководството за инструкции помагат бързо да се поправи разбивката. С грешките на кафемашината всичко е много по-просто. Ако дори сте загубили малка книга, в която са посочени всички кодове за грешки, Интернет ще ви помогне! На официалните уебсайтове на повечето съвременни марки кафе машини се предлагат таблици с всички възможни грешки в зависимост от модела на технологията, което ще позволи по-бързи ремонти у дома.

Водата не се загрява

Много често можете да видите различни оплаквания по форумите, те казват, че кафе-машината не се загрява, но работи или просто слабо загрява и не отделя пара. И тук, както в случай на неизправност на съдомиялната машина, нагревателният елемент - нагревателният елемент, най-вероятно се счупи. Освен това може да няма нагряване на вода поради повреда на контролера. Всичко, което можете да направите, е да звъните нагревателя и контролера с мултицет, което ще ви позволи да намерите проблемната част на веригата за нейната по-нататъшна подмяна. Слабото загряване на водата, всъщност, подобно на ситуацията, когато кафе машината изобщо не загрява водата, е много често поради лошото качество на питейната вода (тя е твърде твърда).

Как да ремонтирате кафе машина, която не загрява вода

Капуцинаторът не е в ред

Често се случва, че машината за капучино не работи в техниката, в резултат на което кафемашината не бие или бие мляко зле и не прави млечна пяна.Обикновено кафе машина не се пени по две причини: лошо мляко или запушени въздушни канали, които създават пяна. Млякото трябва да се пастьоризира, съдържание на мазнини от 2,5 до 3,5%, а не на прах. Що се отнася до запушването на въздуховодите, това може да се дължи на лоша поддръжка на кафемашината. След като направите кафе с бита мляко, не забравяйте да изплакнете машината за капучино с чиста вода за 2-3 минути. Ако пренебрегнете измиването, след известно време каналите се запушват и вместо пяна кафе машината ще сервира горещо мляко, което във всеки случай ще доведе до малко трудоемък ремонт на дома.Производител на капучино

Повечето съвременни модели кафе машини включват функция за автоматично измиване. Ако той липсва, почистете го внимателно. Моля, обърнете внимание, че не трябва да се използват твърди или остри предмети за промиване на въздуховодите. Ако повредите дупката, производителят на капучино може да спре да функционира напълно.

Ръководство за ремонт на видео капучино машина

Друга подобна причина - кафемашината не засмуква мляко, когато включите желания режим. В този случай препоръчваме да проверите помпата и системата за подаване на мляко, в която най-вероятно е възникнало блокирането.

Филтърът в резервоара за вода е замърсен

Подмяната на водния филтър в кафе машината е много отговорна работа. Ако смените филтъра неправилно, в системата може да се образува въздушна ключалка, помпата ще започне да работи и след това да се провали. Между другото, бездействащата работа на помпата може да накара кафе машината да вдига шум, но да не работи.

Правилната промяна на филтъра в кафемашината изглежда така:

 • обърнете филтъра наопаки с входа и изхода;
 • напълно го напълнете с чешмяна вода;
 • изсипете вода в подходящия резервоар на кафемашината;
 • завършете инсталацията.

Водата тече през дюзата или налягането е твърде малко? Преди да поправите, опитайте също да видите колко чист е филтърът в резервоара.

Водата не се показва

Ако кафе машината не реагира на вода, въпреки че резервоарът е пълен, най-вероятно проблемът е в съответния сензор - поплавък. Проверете дали поплавъкът работи по следния начин: изсипете вода в резервоара и вижте дали поплавъкът плава нагоре. Ако сензорът остане на дъното, той може да бъде наводнен или запушен от отпадъци. Опитайте се да почистите работното място на поплавъка и разглобете и изсушете самия сензор. Не помогна ли? Заменете артикула с нов, който ще бъде целият ремонт.

Причината, че влагата попада в поплавъка и в резултат кафемашината не вижда вода в отделението, може да е, защото наливате гореща вода. Не е необходимо да правите това, защото в този случай от поплавъка излиза въздух и когато течността се охлади, възниква вакуум, който всмуква вода в сензора.

Манометърът се счупи

Понякога по време на работа на кафе машината, система за контрол на налягането, манометър се проваля. В този случай можете да опитате да поправите повредата, като почистите тръбата, която отива към манометъра. Ако ремонтът на кафемашината не завърши успешно, тогава трябва да потърсите манометър със същите характеристики и да направите замяна.Фото манометър

Не смила зърно

Също така се случва кафе машината да не смила кафе по време на работа. Тук ремонтът се свежда до факта, че трябва сами да разглобите кутията, да намерите кафемелачка и да я почистите старателно. По правило висококачественото почистване помага да се реши проблема и да се поправи тази проста повреда. Подобна разбивка - когато кафемелачката не улавя зърната, се решава много просто, просто трябва правилно да настроите степента на смилане. Ако след това механизмът не вземе кафе, по-добре е да се свържете с капитана.

Проблеми с кафе капсули

Е, последното, за което бих искал да ви кажа, е защо кафемашините не пробиват капсули или както се наричат ​​таблетки. Механизмът за пробиване е доста прост, следователно, най-вероятно, не се нуждаете от ремонт на машина за кафе, а препоръки, които ще ви позволят правилно да пробиете капсулата.Всичко зависи от това как изпращате таблета към пронизващия приемник. Трябва внимателно да пуснете таблета, така че да пада плоско върху пронизващата повърхност, след което леко да натиснете лоста. Най-малкото пристрастие може да причини механизма да не стисне хапчето или да не го хвърли обратно. При правилна пункция резултатът трябва да бъде същият като на снимката.Счупена капсула за кафе

Подобни материали:

Как да оправите теча сами

Ръководство за ремонт на видео капучино машина

Какво да направите, ако кафето леко тече от рога

Как да ремонтирате кафе машина, която не загрява вода

Как да решим проблема с изключване на оборудването

(11 гласа)
Зареждането ...

19 коментара

 • Наталия

  Добър вечер Кажете ми капучинаторите, които ремонтирате. Имам компания от Lattemento. Млякото загрява, но не бие пяната - пружината не се върти.

  отговор
  • Admin

   Добре дошли! Лично ние не ремонтираме, но в края на статията има линк към фирма, която се занимава с ремонта на кафе машини.

   отговор
 • Дмитрий

  Здравейте
  Имам кафемашина Philips Saeco HD 8743. Удивителен знак често мига и чашата мига. Погледнах това означава, че трябва да направите премахване на накип. Но тя не изпълнява дадената команда. Обадих се на сервизния център не реши проблема. Казва, че трябва да направите диагнозата. Как мога да поставя диагноза у дома и да поправя грешката? Така че тя отново работи. Моля, кажете ми какво да правя. Благодаря ви

  отговор
 • Валентин

  Добре дошли! Машината започна да произвежда твърде течно кафе ... преди това цветът и вкусът бяха много по-наситени! каква е причината?

  отговор
 • Юджийн

  Добре дошли! нашата машина Philips Saeco Minuto отначало спря да смила зърно и след почистването започна веднага да мели, когато машината беше включена.

  отговор
 • Кирил

  Добър ден, имам кафе машина франк франк, която дава грешка; липса на кошчета за кафе; как да отстраня този проблем?

  отговор
 • Руслан

  Добър ден
  Пишеща машина Saeco Lirica (ъглова).
  След като направи кафе, тигана ДО ПЪТ (не под него, а под него), т.е. отпадъчна вода капе под машината - кафява с частици кафе ... Колкото и да изглеждах, не можах да разбера КАК тя стига до там. В тигана няма пукнатини.

  отговор
 • Мила

  Добър ден! Имам кола Saeco Incanto de luxe. Исках да направя смляно кафе, направих всичко, както беше казано в инструкциите. Нищо не се случи, дисплеят излезе: мелница блокирана. Вакуумирайте всичко, след което измийте всичко. Сега, ако просто включа кафе за приготвяне на кафе, без кафе, машината пуска цялата програма и ми дава чаша вряла вода, но ако напълня зърната, кафемелачката се включва, но след това на дисплея все още пише: мелница е блокирана! В резултат на това имам чаша вряла вода, но няма кафе! Кажи ми какво да правя ?! Ваш!

  отговор
 • Алексей

  Грешка № 9 на кафемашината „KRUPS“, програмата се изгуби при натискане за приготвяне на кафе, програмата не завършва операцията (кафето бие) и всички бутони светват. След като го изключите и включите отново. отпадъчното кафе се изхвърля (но не видях никакво кафе) и същото спиране и всички бутони светват! Какво може да бъде?

  отговор
 • Александър

  Кафе-машини Saeco Minuto. Съдът за събиране на мокро ядене влезе с много влага.В началото на операцията храненето беше почти сухо.

  отговор
  • Дмитрий

   Добре дошли! Моят Саеко Минуто започна да разпределя кафето с малко количество вода, но тя имаше достатъчно в тигана, какво да правя? Благодаря за отговора предварително.

   отговор
 • Светлана

  Добър ден Кафемашината PHILIPS HD8653 след отстраняване на камъка, когато включите кафе машината в малка чаша, сервира голяма. Какъв е проблемът, как да превключвам? Благодаря ви

  отговор
  • Роман

   Светлана, имам същия проблем. (
   Намерихте ли причината?
   Моля, споделете вашия опит.

   отговор
 • гигантски буревестник

  Добре дошли! Кафемашината DeLonghi ETAM 29.660 не се включва. Абсолютно. Тоест, няма индикация, не реагира на натискане на бутони. Машината е нова, работи около 1,5 месеца. Мога ли сам да го поправя? Моля, помогнете.

  отговор
 • Александър

  Здравейте След като направи кафе от боба, в тигана започна да се образува малка купчина смляно кафе.

  отговор
 • Аркади.

  Добър ден, Александър. такъв проблем е просто проблем. Кафе машина Krups Barishta даде грешка от 18 и това е всичко, а телефонният номер на услугата изобщо не прави никакви проверки. Подредих всичко, навсякъде всичко изглеждаше нормално. Подозрението ми падна върху пръчката. не ми казвай, че дори тази информация е полезна на тази машина. Благодаря ви.

  отговор
 • Валентин

  Кафемашина Bork c803
  Водата не преминава как да се елиминира у дома, моля кажете ми

  отговор
  • Admin

   Първо почистете везната. Препоръчително е да разглобявате наличните елементи. Буквално този месец водата ми спря да тече. Почистихме химическата измет. означава - нямаше конкретни резултати. В резултат той обърна кафемашината и видя, че на мястото, където е инсталиран рогът, е като решетка, беше завит с 1 винт. Отлетя - имаше почти лъжица измет. Премахнато - както при нов поток.

   отговор
 • Александър

  само една туба кафе и вода за изплакване

  отговор

Добавете коментар

Задължителните полета са маркирани *